Schilderijen. Muurschildering in olieverf; koeien

Panorama Hollandse koeien, mijn muurschildering in olieverf

Panorama Hollandse Koeien is een grote muurschildering, geînspireerd door Panorama Mesdag, waarbij ook de taxidermie in beeld komt.

Schilderijen. Muurschildering in olieverf; koeien

Panorama Hollandse Koeien

Plein air

Deze koeien staan naast onze tuin, waar we behalve bloemen, aarbeiveldjes, lavendelveldje ook kruiden en wat groente in de grond hebben staan. Maar eigenlijk is het meer een ‘oerwoud’ op schaal. We komen altijd tijd te kort ­čÖé om naast het koffie zetten, ook nog een boek te lezen.

Stier Herman en zijn dames en kinderen kijken vaak naar ons en staan op een paar meter afstand. Ik heb ze hier ook Plein air geschilderd.

Taxidermie

In de muurschildering (hier is nog een andere muurschildering) verwerk ik een aantal dieren, die daar ook rondvliegen. De fazant en kievit zijn al in het beeld bijgezet. De ijsvogel en boerenzwaluw moeten nog volgen.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is een cilindervormig panorama schilderij van ongeveer 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het schilderij, dat een van de oudste 19e-eeuwse panorama’s in de wereld is, is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Het museum staat in Den Haag en het Panorama behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990.

Leave a Reply