Now Reading
Panorama Hollandse koeien, mijn muurschildering in olieverf

Panorama Hollandse koeien, mijn muurschildering in olieverf

Schilderles en Tekenles. Schilderijen. Muurschildering in olieverf; koeien
View Gallery

Panorama Hollandse Koeien is een grote muurschildering Hollandse koeien op mijn atelier #Haarlem. Geïnspireerd door de Panorama Mesdag, waarbij ook de taxidermie in beeld komt. Stier Herman en zijn dames en kinderen kijken vaak naar ons en staan op een paar meter afstand. Ik heb ze hier ook Plein air geschilderd. 
In mijn schilderij heb ik een hen fazant verwerkt.

Het Droste effect, Haarlemse zonnebloemen

Panorama Hollandse Koeien

De koeien naast de tuin

Deze koeien staan naast onze tuin, waar we behalve bloemen, een aarbeienveld, lavendel veldje ook kruiden en wat groente in de grond hebben staan. Maar eigenlijk is het meer een ‘oerwoud’ op schaal. We komen altijd tijd te kort 🙂 om naast het koffie drinken, ook nog een boek te lezen hahaha, maar wel de tijd genomen om deze koeien te schilderen.

Alla prima koeien geschilderd

Kijk een Koe olieverf schilderij, schilderles

Taxidermie

See Also
Kleine Madonna met kind schilderij is klaar

In de muurschildering verwerk ik een fazant, die in het beeld is bijgezet. (hier is nog een andere muurschildering met een opgezette eekhoorn).

Panorama Mesdag

Panorama Hollandse Koeien is geïnspireerd door Panorama Mesdag. Panorama Mesdag is een cilindervormig panorama schilderij van ongeveer 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het schilderij, dat een van de oudste 19e-eeuwse panorama’s in de wereld is, is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Het museum staat in Den Haag en het Panorama behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top