Now Reading
Paparazzi stilleven, olie eitempera schilderij

Paparazzi stilleven, olie eitempera schilderij

Paparazzi, onze hond schilderen. Olie eitempera schilderij
+2
View Gallery

Paparazzi stilleven schilderles, onze hond schilderen, een olie eitempera schilderij. Paparazzi met bal. Onze hond, een cocker spaniel, is donderdag dood gegaan. Hij is ruim dertien jaar geworden. Morgenochtend schilder ik nog verder aan het rechter oor, want er moeten nog witte haren bij.

 

Ella Looise | Schilderijen

Paparazzi met bal, onze hond schilderen

Vaak speelde hij met de bal. Dan moesten we hem weggooien wanneer hij niet keek. Vervolgens ging hij de bal speurend zoeken. Zelfs op hoge leeftijd heeft hij tot het laatst dat spelletje met ons gespeeld. Maar toen aan het eind van zijn leven ging hij na twee keer gooien in deze houding liggen. Zijn favoriete houding; met zijn kop op de kleine verhoging in onze woonkamer en de bal naast hem. Dat heb ik geschilderd.

Paparazzi stilleven schilderles, olie eitempera, 120 x 80 cm

Andere stilleven schilderijen

Ei- olietempera maken

Ingrediënten:

 • eigeel
 • standolie
 • pigment

1. Emulgeer de olie in het eigeel door met kleine beetjes de olie in het eigeel te roeren.
2. Meng het middel met de pigmentpasta

Tips en Kenmerken:

Eigeel kan tot 7 keer zijn eigen volume aan olie opnemen terwijl het waterverdunbaar blijft.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze schildercursus.

Pigmentpasta maken

Droog pigment met een of ander bindmiddel mengen levert meestal geen kwalitatief goede verf op. Omdat pigmentdeeltjes aan elkaar blijven plakken en lucht insluiten; de verflaag die je dan krijgt is poreus en zwak. Bij die ‘lucht insluitsels’ begint na het drogen de verflaag meestal ook te craqueleren. Daarnaast zal deze verf geen optimale kleur vertonen. Daarvoor is het nodig dat alle pigmentdeeltjes los van elkaar in het bindmiddel zijn verdeeld (gedispergeerd).

Voor verven op waterbasis, zoals eitempera,  is het aan te bevelen om het pigment van te voren met water aan te wrijven tot een soort tandpasta dikte. Met deze pigmentpasta kan je anderhalf tot twee delen eigeel een eitempera verf maken.

See Also

Synthetisch organische pigmenten kunnen het water afstoten. Daarom kan je met een paar druppels 96% alcohol dit verhelpen.

Pigmentpasta’s zijn in afgesloten potten lang houdbaar. Een aantal pigmenten, met name de aardpigmenten kunnen gaan schimmelen, daarom kan je een druppeltje etherische olie, zoals spijkolie, er bij doen om dit tegen te gaan.

Pigment met olie aangewreven is in feite ook een pasta. Afhankelijk van het soort pigment zullen er nog hulpstoffen nodig zijn om er een goed verwerkbare olieverf van te maken. Voor zelf gemaakte olieverf is een verdunningsmiddel als gomterpentijnolie of een geschikt olie schildermedium meestal voldoende. Schilderles blog over olieverf.

(verfmolen De Kat)

Rocker onze Ridgeback heeft nog een paar maanden met Papa samen opgetrokken. Poes is ook dood.

Verhaal achter Stilleven schilderij van Hond en Kan

Hond en Kan schilderij

 

View Comment (1)

  Leave a Reply

  © 2024 All Rights Reserved
  Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
  Ingeschreven Kamer van Koophandel