Now Reading
Paparazzi stilleven, olie eitempera schilderij, schilderles

Paparazzi stilleven, olie eitempera schilderij, schilderles

Paparazzi, onze hond schilderen. Olie eitempera schilderij
Stilleven schilderij van Paparazzi met bal. Onze hond is geschilderd in de olie eitempera techniek en is 120x80cm groot.
Olie eitempera verf
Stilleven olie ei tempera schilderij van Paparazzi met bal. Onze hond is geschilderd in de olie eitempera techniek en is 120x80cm groot.
Stilleven schilderij van Paparazzi met bal. Onze hond is geschilderd in de olie eitempera techniek en is 120x80cm groot. +4
View Gallery
Stilleven schilderij van Paparazzi met bal. Onze hond is geschilderd in de olie eitempera techniek en is 120x80cm groot.

Paparazzi stilleven schilderles, onze hond schilderen, een olie eitempera schilderij. Paparazzi met bal. Onze hond, een cocker spaniel, is donderdag dood gegaan. Hij is ruim dertien jaar geworden. Morgenochtend schilder ik nog verder aan het rechter oor, want er moeten nog witte haren bij.

 

Paparazzi met bal, onze hond schilderen

Vaak speelde hij met de bal. Dan moesten we hem weggooien wanneer hij niet keek. Vervolgens ging hij de bal speurend zoeken. Zelfs op hoge leeftijd heeft hij tot het laatst dat spelletje met ons gespeeld. Maar toen aan het eind van zijn leven ging hij na twee keer gooien in deze houding liggen. Zijn favoriete houding; met zijn kop op de kleine verhoging in onze woonkamer en de bal naast hem. Dat heb ik geschilderd.

Paparazzi stilleven schilderles, olie eitempera, 120 x 80 cm

Andere stilleven schilderijen

 

Ei- olietempera (recept van De Kat)

Ingrediënten:

 • eigeel
 • standolie
 • pigment

1. Emulgeer de olie in het eigeel door met kleine beetjes de olie in het eigeel te roeren.
2. Meng het middel met pigmentpasta (zie algemene aanbevelingen).

 

Tips en Kenmerken:

Eigeel kan tot 7 keer zijn eigen volume aan olie opnemen terwijl het waterverdunbaar blijft.

 

Algemene aanbevelingen

Pigmentpasta’s

Droog pigment met een of ander bindmiddel mengen levert meestal geen kwalitatief goede verf op. Omdat pigmentdeeltjes aan elkaar blijven plakken en lucht insluiten; de verflaag die je dan krijgt is poreus en zwak. Bij die ‘lucht insluitsels’ begint na het drogen de verflaag meestal ook te craqueleren. Daarnaast zal deze verf geen optimale kleur vertonen. Daarvoor is het nodig dat alle pigmentdeeltjes los van elkaar in het bindmiddel zijn verdeeld (gedispergeerd).

Voor verven op waterbasis, zoals eitempera,  is het aan te bevelen om het pigment van te voren met water aan te wrijven tot een soort tandpasta dikte. Met deze pigmentpasta kan je anderhalf tot twee delen eigeel een eitempera verf maken.

See Also
De onderschildering deel één van het Portret van het Meisje, schilderles

Synthetisch organische pigmenten kunnen het water afstoten. Daarom kan je met een paar druppels 96% alcohol dit verhelpen.

Pigmentpasta’s zijn in afgesloten potten lang houdbaar. Een aantal pigmenten, met name de aardpigmenten kunnen gaan schimmelen, daarom kan je een druppeltje etherische olie, zoals spijkolie, er bij doen om dit tegen te gaan.

Pigment met olie aangewreven is in feite ook een pasta. Afhankelijk van het soort pigment zullen er nog hulpstoffen nodig zijn om er een goed verwerkbare olieverf van te maken. Voor zelfbereide olieverf is een verdunningsmiddel als gomterpentijnolie of een geschikt olie medium meestal voldoende.
Bij het schilderen hou ik rekening met de Vet over Mager regel bij het olieverf schilderen.

Schilderles blog over olieverf

Rocker onze Ridgeback heeft nog een aantal maanden met Papa samen opgetrokken.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

  Leave a Reply

  © 2021 All Rights Reserved
  Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
  Ingeschreven Kamer van Koophandel

  Scroll To Top