Now Reading
De penseelschets, Oude Meesters schildertechniek Video 3

De penseelschets, Oude Meesters schildertechniek Video 3

Na de Ondertekening ga ik verder met de penseelschets, video 3 uit de serie online schildercursus portret, een Oude Meesters schildertechniek. Daarvoor gebruik ik de volgende schildermaterialen:

 

  • Venetiaans rood, olieverf 
  • Odourless White Spirit 
  • Klein rond penseel 
  • Varkensharen plat penseel 
  • Keukenpapier

Meer schildertips video’s

De Penseelschets

Met Venetiaansrood schilder ik over de ondertekening van het portret met de houtskool transfer van schilderles video 2. Omdat ik volgens de vet over mager regel in de onderste lagen ‘mager’ moet werken, gebruik ik om de olieverf te verdunnen als medium de terpentine Odourless White Spirit van Talens. 

De ondertekening stap 1 Oude Meesters schildertechniek

Andere portretten van mij.

 

Het Portret van het Meisje, geïnspireerd door de Oude Meesters

 

See Also

Bij het tekenen van het portret heb ik me laten inspireren door de 17e eeuwse kunstenaars: Johannes Vermeer met zijn Meisje met de Parel en Johannes Verspronck. Het verhaal achter het beeld ‘De Melkkan’ (naar Vermeer).

Kleur ondergrond, schilderen naar de Oude Meesters.

Johannes Cornelius Verspronck

Johannes Cornelius Verspronck was een Haarlemse kunstenaar (ong. 1602 – 1662). Hij schilderde meestal portretten. Een aantal schilderijen zijn onder andere te vinden in het Rijksmuseum te Amsterdam en het Frans Hals Museum te Haarlem.

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was een kunstenaar uit Delft (1632 – 1675) Beroemd door zijn kleurgebruik en geweldige composities. Liefhebber van Ultramarijn en Loodtingeel. In zijn tijd dure pigmenten. Het Meisje met de Parel hangt in het Mauritshuis te Den Haag.

Video 3, de penseelschets uit de serie: Schilderen als de Oude Meesters

 

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel