Schilderen met olieverf. Het pigment groene aarde

Het Pigment Groene Aarde oftewel Terre Verte

Het pigment Groene Aarde is een transparant pigment ook wel Terre Verte genoemd en wordt in de schilderkunst gebruikt. Deze zachte kleur is de complementaire kleur van roze, en daarom geschikt voor een onderschildering. Vooral bij de schaduwen van een lichte huid bij het schilderen van bijvoorbeeld een portret.

Schilderen met olieverf. Het pigment groene aarde
Schilderen met olieverf. Met olieverf schilderen. Pigment Groene Aarde, olieverf maken

Pigment Groene Aarde

Het pigment ontstaat door verwering van mineralen zoals augiet of hoornblende.. Het wordt gedolven uit de mijnen in Italië.
Sinds de oudheid wordt het al gebruikt; het is in Romeinse fresco’s al aangetroffen.

Schilderles

Omdat het mengbaar is met alle bindmiddelen, ook voor acryl, ga ik speciaal voor Fay (die een flesje met dit pigment groene aarde in Marrakech voor mij heeft gekocht 🙂 straks acrylverf maken met de cursisten van alle schilderles groepen. Foto’s van de schildergroepen)

Olieverf maken

Met dit pigment maak ik zelf mijn olieverf.

Al jaren geef ik schilderles aan kinderen, tieners en volwassenen. Drie dagen per week, want de andere dagen zijn voor het zelf schilderen of het maken van schilderlessen video’s, zoals Portret van het Meisje.

Online gratis schilderlessen

Sinds de lockdown zijn de schilderlessen op het atelier niet meer mogelijk, daarom publiceer ik nu alle gratis schilderlessen. Ook de video’s van de Witte kleding schilderen als de Oude Meesters zijn openbaar gemaakt, zodat iedereen thuis toch kan schilderen 🙂

Live online schilderles

Nieuw is de ‘samen schilderen‘ sessie schilderles voor iedereen. Doe je ook mee? Schrijf je dan in.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel