Now Reading
Het Pigment Groene Aarde oftewel Terre Verte op schilderles

Het Pigment Groene Aarde oftewel Terre Verte op schilderles

Schilderen met olieverf. Het pigment groene aarde

Het pigment Groene Aarde is een transparant pigment ook wel Terre Verte genoemd en wordt in de schilderkunst gebruikt. Deze zachte kleur is de complementaire kleur van roze, en daarom geschikt voor een onderschildering. Vooral bij de schaduwen van een lichte huid bij het schilderen van bijvoorbeeld een portret.

Pigment Groene Aarde

Het pigment ontstaat door verwering van mineralen zoals augiet of hoornblende.. Het wordt gedolven uit de mijnen in Italië. Sinds de oudheid wordt het al gebruikt; het is in Romeinse fresco’s al aangetroffen.

Schilderles over de druif

Workshop acrylverf maken op schilderles 

Omdat het mengbaar is met alle bindmiddelen, ook voor acryl, ga ik speciaal voor Fay (die een flesje met dit pigment groene aarde in Marrakech voor mij heeft gekocht 🙂 straks acrylverf maken met de cursisten van alle schilderles groepen.

Foto’s van de schildergroepen

Olieverf maken

Met dit pigment maak ik zelf mijn olieverf.

Al jaren geef ik schilderles aan kinderen, tieners en volwassenen. Drie dagen per week, want de andere dagen zijn voor het zelf schilderen of het maken van schilderlessen video’s, zoals Portret van het Meisje.

Online schilderlessen

Sinds de lockdowns waren de schilderlessen op het atelier tijdelijk niet meer mogelijk, daarom publiceer ik vanaf nu alle schilderlessen. Ook de video’s van de Witte kleding schilderen als de Oude Meesters zijn openbaar gemaakt, zodat iedereen thuis zelf kan leren schilderen met olieverf 🙂

Nieuw zijn de samen schilderen sessies, online schilderlessen voor iedereen. Doe je ook mee?

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel