Plein air kiekjes schilderen i.p.v. foto’s

Plein air kiekjes schilderen. Zittend op de dijk 'plein air kiekjes schilderen' als een dagboekIk ga Plein air kiekjes schilderen in plaats van foto’s.

Sappige groene kleuren zie ik om me heen. Het is voorjaar, mooi weer en ik heb vakantie.Langs de dijk is een man de grond van zijn moestuin aan het bewerken; dat ga ik schilderen.

Plein air kiekjes schilderen

Plein air kiekjes schilderen, in plaats van foto'sDe schilderkoffer heb ik altijd bij me, want een schilderend verslag vind ik veel leuker dan foto’s en daarnaast houd ik door het tekenen en schilderen mijn schilderhand soepel.

Wat zit er in de schilderkoffer

In de schilderkoffer heb ik een paar tubes acrylverf voor een snel drogende ondergrond neer te zetten en verder is de koffer gevuld met Rembrandt olieverf. Deze olieverf smeert lekker en vind ik heel lekker om alla prima mee te schilderen. Bovendien heb ik terpentine, paletmes, een aantal varkensharen kwasten, één brede platte kwast, en een rol keukenpapier bij me. En twee blikjes voor terpentine en water, doekje, en een lege fles voor de vuile terpentine.

 

 

Comments are closed