Landschappen. plein-air-mijn- tomaten-geschilderd

Plein air mijn tomaten geschilderd op onze moestuin

Plein air mijn tomaten geschilderd met kwast en paletmes.

Met de Mabef schilderezel, een opvouwbare veldezel, ben ik naar onze moestuin gefietst. Er is veel om te schilderen, maar mijn blik viel direct op de sappige tomaten, die het dit jaar erg goed doen.

Plein air mijn tomaten geschilderd

Plein air mijn tomaten geschilderd, olieverf op papier, 24,5 x 32,5 cm

Olieverf papier

Ondergronden of schildersdoek waar je op kunt schilderen heten dragers.
Voor olieverf is het belangrijk dat de drager de olie niet uit de verf trekt. De kwaliteit van de preparering bepaalt in hoge mate de uiteindelijke duurzaamheid van het werkstuk. Onder andere papier, karton, hout, katoen en linnen kunnen dienen als ondergrond voor olieverf, maar niet zonder eerst te zijn behandeld. Een onbehandelde of onvoldoende geprepareerde ondergrond zuigt de olie uit de verf en wordt op den duur door de olie aangetast.

Olieverfpapier op rol
Ik gebruik het olieverfpapier op rol en snij het in voor mij geschikte afmetingen. Het olieverfpapier van Canson dat ik gebruik, is ideaal voor het schilderen met olieverf en acryl. Het crèmewitte papier, 290g/m2, heeft een linnen achtige structuur, daarnaast is het zuurvrij en verouderingsbestendig. Tevens heb ik door het linnen achtige oppervlak, en het uiterlijk het gevoel van schilderen op een doek.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel