Now Reading
Plein air mijn tomaten geschilderd op olieverfpapier

Plein air mijn tomaten geschilderd op olieverfpapier

Landschappen. plein-air-mijn- tomaten-geschilderd

Plein air mijn tomaten geschilderd met kwast en paletmes. Met de Mabef schilderezel, een opvouwbare veldezel, ben ik naar onze moestuin gefietst. Er is veel om te schilderen, maar mijn blik viel direct op de sappige tomaten, die het dit jaar erg goed doen.

Plein air kiekjes van de vakantie schilderen, een schilderles

Plein air mijn tomaten geschilderd, olieverf op papier, 24,5 x 32,5 cm

Olieverf papier

Ondergronden of schildersdoek waar je op kunt schilderen heten dragers.
Voor olieverf is het belangrijk dat de drager de olie niet uit de verf trekt. De kwaliteit van de preparering bepaalt in hoge mate de uiteindelijke duurzaamheid van het werkstuk. Onder andere papier, karton, hout, katoen, linnen, maar ook een muur kunnen dienen als ondergrond voor olieverf, maar niet zonder eerst te zijn behandeld. Een onbehandelde of onvoldoende geprepareerde ondergrond zuigt de olie uit de verf en wordt op den duur door de olie aangetast.

Ella Looise | Schilderijen

Panorama Hollandse koeien, mijn muurschildering in olieverf

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Olieverfpapier op rol

Ik gebruik het olieverfpapier op rol en snij het in voor mij geschikte afmetingen. Het olieverfpapier van Canson dat ik gebruik, is ideaal voor het schilderen met olieverf en acryl. Het crèmewitte papier, 290g/m2, heeft een linnen achtige structuur, daarnaast is het zuurvrij en verouderingsbestendig. Tevens heb ik door het linnen achtige oppervlak, en het uiterlijk het gevoel van schilderen op een doek. Laatste blogs en schildertips.

Olieverf penselen schoonmaken

Mijn penselen reinig met zachte zeep, zoals in deze video te zien is.

Panorama Hollandse koeien, mijn muurschildering in olieverf

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel