Plein air schilderijen met Rembrandt olieverf geschilderd

Ik zit buiten, plein air, te schilderen

Enkele plein air schilderijen, die ik graag schilder met Rembrandt olieverf, vooral op vakantie. Onderweg schilder ik dan in plaats van foto’s vakantie kiekjes. En daarom heb ik dus altijd mijn schilderspullen in een schilderkoffer bij me.

Plein air schilderijen, een paar vakantie kiekjes van onderweg

Plein air kiekjes i.p.v. foto’s

Het schilderen en plein air  is een in de landschapsschilderkunst gebruikte term voor het direct buiten op het doek vastleggen van het onderwerp. De nadruk ligt op spelen met het daglicht.

Verftubes

Het plein air schilderen nam een hoge vlucht na de komst van de verftube. Zo kon op een eenvoudige wijze de schildersverf mee naar buiten worden genomen. Ik schilder met de verftubes van Rembrandt.

De Korte Begijnestraat Haarlem, plein air geschilderd

See Also

Portret hond online schilderles. Hondekop penseelschets, online schilderles Oude Meesters schildertechniek

Verftubes van Rembrandt

De verf heeft niet dezelfde samenstelling in de tubes en vaak zelfs niet dezelfde kleur. Wanneer je van verschillende merken Winsor&Newton of Rembrandt of van Scheveningen Old Holland (met A kwaliteit) dezelfde kleur verftubes koopt. Blijkt vaak bij gebruik er een enorm verschil te zijn in smeuïgheid (smeerbaarheid) en tint van de verfkleur te zijn.

De Zaaier (naar Van Gogh) schilderen deel 2, video

Smeuïgheid van de verf van Rembrandt

De verf van Rembrandt gebruik ik heel vaak in mijn plein air schilderijen. Ze zijn n.l. lekker smeerbaar.

Online schilderen

Ook bij de online samen schilderen schilderlessen, waarbij ik meeschilder met de cursisten, schilder ik graag met de Rembrandt verf, vanwege haar smeuïgheid. Wil je samen met mij leren schilderen? Dat is mogelijk met deze Portret schildercursus. waarbij de schildertechnieken van de Oude Meesters worden geleerd.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2022 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel