Met veel plezier maak ik deze online video serie schilderlessen: ‘Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters’. Met de Oude Meesters schildertechniek schilder ik een gedeelte uit de witte japon van Cornelia Craen van Haeften.

Video 1 Witte Kleding schilderen

Hoe witte kleding leren schilderen

Met de witte Japon van Cornelia Craen van H.

Deze video schilderlessen uit de serie kleding schilderen als de Oude Meesters staan hieronder. De tekst en uitleg van de schilderlessen staan in mijn blogs Ella Atelier op de site en hieronder:

Oude Meesters schildertechniek

Hoe schilderen de Oude Meesters witte kleding

Schilderij in meerdere lagen opbouwen

Schilderen als de Oude Meesters kan op velerlei manieren, maar meestal is het schilderij uit meerdere lagen opgebouwd. Zoals het werk van Rembrandt, die de werkwijze van Titiaan volgde;

Imprimatura
Penseelschets

Doodverven (grisaille of grauwtje)
Kleur onderschildering
Glaceerlagen

Schilderles video serie Witte kleding schilderen als de Oude Meesters, Ella Looise

Online Atelier

Online live Schilderlessen

Sinds de januari 2021 zijn er de Online samen-schilderen-sessies met mij. Live schilderen we samen aan dezelfde foto. Nieuwsgierig? Kijk hier voor de informatie van de online schilderlessen.

Kijk hier voor een voorbeeld: Hoe de ogen leren schilderen van Katrien, schilderles

Gratis online schilderlessen

Op de site zijn een aantal gratis schilderlessen te vinden.

Deze schilderlessen bijvoorbeeld:  Een dochter voor Frans Hals, schilderles Portret Han Prins, de schilderles Meisje met de iPad

Meer gratis video schilderlessen

Naast deze serie is er nog de video serie: ‘Portret van het Meisje‘ ook een gratis video reeks uit de serie Schilderen als de Oude Meesters.