Video serie Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters

Video serie Portret van het Meisje schilderen. Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Vanuit mijn atelier maak ik met veel plezier een video podcast serie ‘Portret van het Meisje’, geschilderd met de schildertechniek van de Oude Meesters.

Schildertechniek Oude Meesters

Deze schildertechniek begint met de Impimatura, gevolgd door de Ondertekening of Penseelschets. Daarna schilder ik de Kleur Onderschildering, gevolgd door het Ophogen met wit en tenslotte na Details schilderen het Kleur schilderen met de vele Glaceerlagen.

Online Schilderlessen

Portret van het Meisje schilderles cursus

Wil je meer hulp en samen met mij het Portret schilderen?

Dat kan nu met deze ONLINE schilderles cursus. Deze cursus van 10 schilderlessen met de videos, en met het boekje ‘Portret van het Meisje’ schilderen we met Zoom online. We schilderen samen en ik schilder het portret voor en mee en kan direct op alle vragen antwoord kan geven.

De Imprimatura

De Doodverf

De Onderschildering 3

De Ondertekening

De Onderschildering 1

Details schilderen

De Penseelschets

De Onderschildering 2

Glaceerlagen deel 1

Schilderlessen op het Atelier

Schilderen als de Oude Meesters

Op de schilderlessen voor volwassenen en tieners op het Atelier ben ik, naast de gebruikelijke schilderlessen met acryl-, en olieverf, ook begonnen met de specialisatie: schilderen als de Oude Meesters.

Video’s schildertechnieken van de Oude Meesters

Om het nog beter uit te kunnen leggen en het lesmateriaal over te brengen aan de cursisten, ben ik video’s gaan maken bij het schilderen van mijn werk met de schildertechnieken van de Oude Meesters.

Meer informatie over olieverf schilderen

In het artikel met olieverf schilderen voor beginners en gevorderden staat veel informatie.

Video’s schilderlessen Oude Meesters schildertechniek

Hoe Witte kleding schilderen

Er is nog een video serie: Hoe Witte kleding schilderen als de Oude Meesters, waarin ik met de schildertechniek van de Oude Meesters een detail van de witte japon van Cornelia Craen van H. (Rembrandt) met de glaceer lagen schilder .

Online Atelier

Online live Samen schilderen, Schilderlessen

Sinds de januari 2021 zijn er de Online samen-schilderen-sessies met mij. Live schilderen we samen met Zoom aan dezelfde foto. Doe je mee? Kijk hier voor de informatie van de online schilderlessen

Of kijk hier voor een voorbeeld: Hoe de ogen leren schilderen van Katrien, schilderles

Gepubliceerde schilderlessen

Ik schilder graag portretten en stillevens. En van deze schilder categorieën  zijn een aantal schilderijen als schilderlessen in de media te vinden; hier staan de gepubliceerde schilderlessen, zoals ook dit portret:  Een dochter voor Frans Hals, Of kijk hier op de home pagina voor meer mogelijkheden.