Schilderijen in olieverf

Schilderijen met olieverf geschilderd. Veel portretten, een paar stillevens, genrestukken of soms een landschap. Zoals hier op mijn atelier een muurschildering. En soms onderweg; plein air.

Schilderen als de Oude Meesters

Al een aantal jaren hou ik me vooral bezig met hoe de oude meesters schilderden. Vooral de schilderijen van Titiaan, Rembrandt en Frans Hals boeien me.

De Oude Meesters; Titiaan, Rembrandt en Frans Hals

Titiaan vanwege zijn kleurgebruik. Rembrandt en Frans Hals om de schilderachtige vrijheid in hun werk, om hun lef om buiten de gebaande paden te treden.

Schilderijen

Hier een landschap muurschildering in olieverf op het atelier geschilderd. Deze koeien, Stier Herman en zijn harem, staan vaak naar ons te kijken wanneer we op ons ‘buiten’ aan het werk zijn 🙂

Schilderijen van Rembrandt

De laatste jaren heb ik veel onderzoek gedaan naar de schildertechniek van Rembrandt. Boeken gelezen en in de artikelen van National  Gallery London worden de schilderijen beschreven en research gedaan naar zijn materiaal gebruik.

Impasto met lijnolie en steenkrijt

Rembrandt mengde in zijn impasto verf steenkrijt en lijnolie. Ik gebruik nu deze oude schilder wijze in mijn eigen schilderijen.