Now Reading
Portret geschilderd met de techniek Oude Meesters

Portret geschilderd met de techniek Oude Meesters

Portret van Janne geschilderd met de techniek van Rembrandt, olieverf op papier
Opzet Janne met de iPad, olieverf schilderij, geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken
Portret van Janne geschilderd met de techniek van Rembrandt, olieverf op papier
View Gallery
Opzet Janne met de iPad, olieverf schilderij, geschilderd met de Oude Meesters schildertechnieken

Het portret Het Meisje met de iPad geschilderd met de techniek van de Oude Meesters. Allereerst heb ik een onderschildering in een middentoon met eitempera Rode Bolus aangebracht met daaroverheen een doodverf of grisaille oftewel een ‘grauwtje’. Vervolgens vele glaceerlagen en kleurwassingen aangebracht met zelfgemaakte olieverf en eindigend met de impasto techniek van Rembrandt.

Portret geschilderd

Met de Oude Meesters schildertechnieken

Een tijd geleden heb ik besloten om me te verdiepen in de techniek van Rembrandt. Als schilder en beeldhouwer ben ik een groot fan van zijn schildertechniek, van de chiaroscuro, en gestimuleerd door een bezoek aan zijn atelier in het Rembrandthuis een paar jaar geleden, ging ik op onderzoek uit en kwam ik over de techniek van Rembrandt beetje bij beetje meer te weten.

 

Leren schilderen als de Oude Meesters

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken? Dat is nu mogelijk met de online video schilderlessen van het Portret van het Meisje.

Portretten

 

See Also

Kleine Madonna met kind schilderij is klaar

Materiaalkennis van de Oude Meesters

Veel van de materiaalkennis van de Oude Meesters is verloren gegaan. Maar door nieuwe technische onderzoeken op moleculair niveau wordt steeds duidelijker welke materialen er in de schilderijen gebruikt werden.

Al geruime tijd is bekend dat Velasquez een medium gebruikte dat bestaat uit lijnolie en een calcium carbonaat ‘calciet’. Ook Rubens maakte daar gebruik van. En ik las dat Rembrandt op de een of andere manier een combinatie van een enigszins verdikte olie en krijt gebruikte voor zijn impasto. Waarmee hij in staat was om dikke sculpturale verfstreken neer te zetten. Dat ga ik nu onderzoeken.

Living Craft

Bij mijn onderzoek zijn, behalve een aantal schilder handboeken, zoals Max Doener en Kurt Wehlte zeer handig, maar vooral ben ik geholpen met de kennis en het boek ‘Living Craft’ van Tad Spurgeon. En de National Gallery Technical Bulletins die elke maand publiceren over hun onderzoeken, zijn eveneens zeer verhelderend.

What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
3
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top