Now Reading
Portret hond penseelschets, Oude Meesters online schilderles

Portret hond penseelschets, Oude Meesters online schilderles

De hondenkop schilderen, Portret hond is op de online schilderles met de Oude Meesters schildertechniek de penseelschets opgezet. Het portret is in lagen met olieverf geschilderd, waarvoor de drie basisregels gelden. In de video is basisregel 2 de DIK over DUN regel in het kort uitgelegd.
Het portret is van Rocker onze nu zes jarige Rhodesian Ridgeback.

De Penseelschets is een Oude Meesters schildertechniek

De penseelschets is een schildertechniek van de Oude Meesters, waarbij je direct de voorstelling, in dit geval het portret van Rocker, op het doek schildert over een imprimatura (een kleurondergrond).

Nog een gepubliceerde schilderles: Olieverf op doek schilderij Rocker

Hard klein penseel

Ik gebruik hier altijd een hard, plat varkensharen penseel voor, zodat ik de lijnen duidelijk kan neerzetten. Na de imprimatura, de kleurondergrond, die ik verdund heb met terpentine (White Spirit) in Ultramarijn. Zet ik in de nog natte ondergrond de penseelschets van de hondenkop met onverdunde olieverf neer.

Groot imprimatura penseel

Wanneer ik tijdens de penseelschets lijnen wil corrigeren, veeg ik ze weg met een nat groot penseel, dat ik voor de imprimatura heb gebruikt. Doordat de kleurondergrond en de penseelschets dezelfde kleur hebben, is het een simpele handeling.

De penseelschets, de Oude Meesters schilderles, video

De penseelschets met een Ultramarijn opgezet

Portret van Rocker onze hond

De penseelschets

De hondenkop schilder ik met de schildertechniek van de Oude Meesters, die in hun tijd de onderste kleurlagen wel met aardetinten schilderden. Rocker zet ik, net als een portret van een persoon, in grote vormen neer. Vervolgens schilder ik met TOON (het licht en donker) met Ultramarijn op het doek.

Video Koude glaceerlaag, een Oude Meesters schilderles

See Also

In de volgende online Oude Meesters schilderles gaan we de hondenkop met de kleur ondergronden schilderen. De cursisten schilderen het portret zelf klaar. Ik ga verder met een impasto schildertechniek en geef het portret meer een ‘3D look’.

Online Portret schilderles met de Oude Meesters schildertechnieken

Over Ella Looise | Olieverf Schilderijen

Laatste blogs en schildertips

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel