Portret schilderen op je iPad met de app PaperbyFiftyThree

Het Portret van Lovis schilderen op een iPad. Heel leuk om te doen, want je kunt overal direct aan de slag. Meer schilderles ideeën zijn te vinden in mijn schilder blogs.

1. Het tekenen
2. kleur aanbrengen
3. details toevoegen
4. schaven
5. het portret van Lovis.

Vijf foto’s van vijf momenten van het tekenen van het portret van Lovis, naar het geschilderde portret met de app PaperbyFiftyThree .

Portret schilderen op je iPad

Digitaal schilderen

Paper by Fifty Three

Paper by Fifty Three is een app die gratis gedownload kan worden in de App store voor iPhone en iPad. In Atelier magazine heb ik een artikel over het digitaal schilderen geschreven en daarvoor twee portretten geschilderd op de iPad ‘Portret van Lovis’ en ‘Meisje met een groot verhaal’. Ook nog peertjes geschilderd.

Hockney

Het digitaal schilderen vind ik handig voor onderweg, wanneer ik geen koffer met schilderspullen mee kan sjouwen. Maar ik vind de print van een digitaal geschilderd portret niet goed. Hockney die veel digitaal schildert, exposeert zijn digitale schilderijen met een lichtbak erachter.

Online Atelier

Dat de ontwikkelingen niet stil staan, blijkt nu ook. Want anno 2021 is er weer een lockdown en worden ondernemers gedwongen om nieuwe en innovatieve schilderles ideeën te zoeken.

Samen schilderen schilderles

Met online atelier organiseer ik nu de samen schilderen sessies voor iedereen. Wil je ook meedoen? Je kiest je eigen schilder materiaal en data. En hier staat meer informatie over het online schilderen, eveneens de mogelijkheid om in te schrijven.

Leave a Reply