Now Reading
Portret van Karel een olieverf schilderij op doek 80 x 100 cm

Portret van Karel een olieverf schilderij op doek 80 x 100 cm

Portret van Karel schilderij
View Gallery

Portret van Karel van Zijp geschilderd. Hij (en zijn vrouw Bep) hebben jarenlang een kruideniers winkel bij ons op de gracht gehad; de Bakenessergracht in Haarlem. Hij en zijn vrouw Bep waren het middelpunt (en ook voor veel mensen een sociale steun) in de buurt. Karel werd ziek en in die periode hebben we op het atelier in de Drijfriemen fabriek een interview gehad en ben ik aan zijn portret begonnen. Een paar jaar later is hij overleden. Het schilderen van het ‘Portret van Karel ‘is ook onderdeel van een interview op Radio Noord Holland geweest.

Portretten

Van Karel een olieverf schilderij gemaakt op doek 80 x 100 cm

Portret van Karel van Zijp

Karel was ‘kind aan huis’, steun en toeverlaat in de Judo wereld van Van de Geest (Kenamju). Een sociaal zeer betrokken man en een groot duiven liefhebber. Boven de winkel had hij zijn postduiven wonen, waarmee hij prijzen won. Hij en Bep runden een groente/ kleine buurtsuper met persoonlijk contact en zorg voor iedereen. Hij was de ‘buurtvader’, waarbij iedereen zijn verhaal kwijt kon. Advies en hulp kreeg. Ik schilderde graag een portret van hem, een kleurrijk figuur!

Ella Looise | Schilderijen

See Also

 Andere kleurrijke portretten

Portret van Koos en Portret van Han Prins, evenals een Dochter voor Frans Hals, geschilderd in de alla prima stijl van Frans Hals, een gepubliceerde schilderles.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel