Now Reading
Portret van Karel een olieverf schilderij op doek 80 x 100 cm

Portret van Karel een olieverf schilderij op doek 80 x 100 cm

portret van Karel

Portret van Karel van Zijp geschilderd. Hij (en zijn vrouw Bep) hadden jarenlang een kruideniers winkel bij ons op de gracht; de Bakenessergracht in Haarlem. Hij en zijn vrouw Bep waren het middelpunt (en ook voor veel mensen een sociale steun) in de buurt. Hij werd ziek en is overleden. Het schilderen van het ‘Portret van Karel ‘is ook onderdeel van een interview op Radio Noord Holland geweest.

Portretten

 

Van Karel een olieverf schilderij gemaakt op doek 80 x 100 cm

 

Portret van Karel van Zijp

 

Karel van Zijp

 

Portret van Karel

 

Karel was ‘kind aan huis’, steun en toeverlaat in de Judo wereld van Van de Geest (Kenamju). Een sociaal zeer betrokken man en een groot duiven liefhebber. Boven de winkel had hij zijn postduiven wonen, waarmee hij prijzen won. Hij en Bep runden een groente/ kleine buurtsuper met persoonlijk contact en zorg voor iedereen. Hij was de ‘buurtvader’, waarbij iedereen zijn verhaal kwijt kon. Advies en hulp kreeg. Ik schilderde graag een portret van hem, een kleurrijk figuur!

See Also
Online schilderles Samen schildersessies, portret leren schilderen. Hoe Portret met Clair-obscur schilderen deze week online schilderles

 

Andere kleurrijke portretten

Portret van Han Prins, die zijn idee verwezenlijkte en de Haarlemse olieverf op de markt bracht. Portret van Koos en Dochter voor Frans Hals, geschilderd in de alla prima stijl van Frans Hals.

Wil je ook een geschilderd portret? 

 
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top