Now Reading
Portretschilderen van Beginner tot Gevorderd

Portretschilderen van Beginner tot Gevorderd

Detail uit 'Het model van de woensdagavond tekenles'. portretschilderen

Portretschilderen is een van de meest uitdagende maar ook belonende takken van de schilderkunst. Het vastleggen van de uitdrukking van iemand en haar of zijn persoonlijkheid is een vaardigheid die veel oefening en toewijding vereist. In deze post behandel ik de stappen die nodig zijn om te leren portretschilderen, van beginner tot gevorderd.

Stap 1: Leer de basis van het portretschilderen

Als beginner is het belangrijk om de basisprincipes van het portretschilderen te leren. Dit omvat het leren van de anatomie van het gezicht, de proporties en de juiste verhoudingen van de verschillende delen van het gezicht. Ook is het belangrijk om te leren hoe licht en schaduw werken op het gezicht en hoe je die effectief kunt gebruiken om de uitdrukking van het portret te verbeteren.

Video de ondertekening stap 1 Oude Meesters schildertechniek

Stap 2: Oefen met het maken van schetsen

Het maken van schetsen is een goede oefening om de basisprincipes van het portretschilderen onder de knie te krijgen. Daarom hebben we op mijn atelier iedere maand modeltekenen lessen. Schetsen stelt je in staat om snel en losjes te werken, terwijl je de vorm en de proporties van het gezicht observeert en vastlegt.

Portret van YouTuber MARK ROBER schilderen

Stap 3: Begin met schilderen

Zodra je vertrouwd bent met het maken van schetsen van het model en de basisprincipes van het portret hebt geleerd, kun je beginnen met het portretschilderen. Als beginner is het verstandig om je palet beperkt te houden en met weinig kleuren te beginnen.

Stap 4: Ontwikkel je eigen stijl

Nadat je meer ervaring krijgt bij het portretschilderen, zal je je eigen handschrift ontwikkelen, je eigen stijl. Ontwikkel die stijl verder!

Model van de woensdagavond tekenles.

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Stap 5: Zoek een schilderles groep of doe workshops portretschilderen

Het delen van je werk met anderen op schilderles kan een geweldige manier zijn om feedback te krijgen en te leren van anderen en te groeien in je vaardigheden en niet te vergeten in contact te komen met andere schilders 🤣

Stokpoppetjes tekenen

Door de basisprincipes te leren en consistent te oefenen, kun je je vaardigheden ontwikkelen. Dus pak je penseel en begin vandaag nog met het creëren van je eigen portretten!

Hoe leren tekenen en schilderen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel