Now Reading
Rocker, olieverf op doek, schilderij, 80x80cm

Rocker, olieverf op doek, schilderij, 80x80cm

Rocker, onze hond schilderen in zijn favoriete houding op de grond
Rocker, onze hond schilderen
Rocker, onze hond schilderen, hier een closeup van het doezelen
View Gallery
Rocker, onze hond schilderen

Rocker, olieverf op doek, een schilderles hond, is gepubliceerd in Atelier magazine nr. 188. Onze bruine hond Rocker, een Rhodesian Ridgeback, ligt op de bruine vloer in zijn favoriete houding. De vorm van de hond is de hoofdvorm en de vloer de restvorm. Beide vormen zijn even belangrijk, want zonder restvorm is er geen hoofdvorm. Ik ga ze schilderen met dezelfde kleuren bruinen.

Schilderles hond

Voor de bruinen gebruik ik drie transparante kleuren olieverf, waarmee ik vele tinten bruin kan mengen. Op het palet spuit ik Kraplak, Citroengeel en Ultramarijn blauw. Geel en Kraplak geeft oranje en met een beetje blauw erbij gemengd, ontstaat een mooi bruin. Verander je de verhoudingen dan komt er variatie in de bruinen. Experimenteer er op los!

Kip, Patat en Appelmoes schilderij

Rocker, olieverf op doek, 80 x 80 cm

Voor dit formaat schilderij, 80 x 80cm, werk ik met drie kwasten, maat 14, 18 en 30. Laag over laag schilder ik totdat de warme tinten van vloer en hond bereikt zijn. Om voor mijn gevoel de twee vormen meer in evenwicht te brengen, besluit ik nog om de vloer In de rechter bovenhoek in dezelfde donkerbruine tint als de hond te schilderen. Rocker, olieverf op doek is klaar.

Palet bruinen

Voor de bruinen gebruik ik drie transparante kleuren olieverf, waarmee ik vele tinten bruin kan mengen. Op het palet spuit ik Kraplak, Citroengeel en Ultramarijn blauw. Geel en Kraplak geeft oranje en met een beetje blauw erbij gemengd, ontstaat een mooi bruin. Verander je de verhoudingen dan komt er variatie in de bruinen. Experimenteer er op los!

Zinkwit is half transparant

Naast de drie mengkleuren gebruik ik Zinkwit. Zinkwit is half transparant en daardoor zeer geschikt als mengwit, want het vermindert de intensiteit van de kleuren niet (in tegenstelling tot het dekkende Titaanwit). Ik werk tegelijkertijd aan de twee vormen. Met de verf aan mijn kwast en ook met het paletmes schilder ik zowel in de hoofd- als in de restvorm, zodat beide vormen uit dezelfde kleuren worden opgebouwd.

Laatste blogs en Tips

Hout schilderen

De houten vloer van mijn atelier, heeft vele groeven, vlekken en andere oneffenheden. Voor die kleurverschillen in het hout smeer ik voor de basis diverse kleuren verf kris kras, zonder op details te letten, met de grote kwast op de vloer.

Doezelen

Om de overgang van de ene kleur in de andere zacht te laten vervloeien (doezelen), gebruik ik een droge kwast (of mijn vingers). Hier wrijf ik met een droge brede vernis kwast de kleuren van de overgang, van de zachte binnenkant van het dijbeen, in elkaar over.

Druif schilderen, een schilderles

See Also

Evenwicht in het schilderij

Voor dit formaat schilderij, 80 x 80cm, werk ik met drie kwasten, maat 14, 18 en 30 en paletmes. Laag over laag schilder ik totdat de warme tinten van vloer en hond bereikt zijn. Om voor mijn gevoel de twee vormen meer in evenwicht te brengen, besluit ik nog om de vloer In de rechter bovenhoek in dezelfde donkerbruine tint als de hond te schilderen. Rocker, olieverf op doek is klaar.

Ander hond schilderij: Stilleven van hond en kan.

Spelende kinderen en Joep de hond op het strand

Hondenkoppen op de lampenkap geschilderd; Vossenlamp met jachttafereel

Tip: Hoe parels schilderen, een online schilderles

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel