Rocker, onze hond schilderen in zijn favoriete houding op de grond

Rocker, olieverf op doek, schilderij, 80x80cm

Rocker, olieverf op doek, is gepubliceerd in Atelier nr. 188

Twee vormen in bruin schilderen

Onze bruine hond Rocker, een Rhodesian Ridgeback, ligt op de bruine vloer in zijn favoriete houding. De vorm van de hond is de hoofdvorm en de vloer de restvorm. Beide vormen zijn even belangrijk, want zonder restvorm is er geen hoofdvorm. Ik ga ze schilderen met dezelfde kleuren bruinen.

 

 

Palet bruinen 

Voor de bruinen gebruik ik drie transparante kleuren olieverf, waarmee ik vele tinten bruin kan mengen. Op het palet spuit ik Kraplak, Citroengeel en Ultramarijn blauw. Geel en Kraplak geeft oranje en met een beetje blauw erbij gemengd, ontstaat een mooi bruin. Verander je de verhoudingen dan komt er variatie in de bruinen. Experimenteer er op los!

 

 

 

 

Zinkwit

Naast de drie mengkleuren gebruik ik Zinkwit. Zinkwit is transparant en daardoor zeer geschikt als mengwit, want het vermindert de intensiteit van de kleuren niet (in tegenstelling tot het dekkende Titaanwit). Ik werk tegelijkertijd aan de twee vormen. Met de verf aan mijn kwast schilder ik zowel in de hoofd- als in de restvorm, zodat beide vormen uit dezelfde kleuren worden opgenouwd.

 

Rocker, olieverf op doek

Pagina's: 1 2

ella

Kunstenares; beeldhouwer, schilder en taxidermist

Leave a Reply