Now Reading
Rocker, olieverf op doek, schilderij, 80x80cm

Rocker, olieverf op doek, schilderij, 80x80cm

Rocker, onze hond schilderen in zijn favoriete houding op de grond
Rocker, onze hond schilderen. Hier de eerste opzet met houtskool getekend
Rocker. palet bruinen +7
View Gallery

Rocker, olieverf op doek, een schilderles hond, is gepubliceerd in Atelier nr. 188. Onze bruine hond Rocker, een Rhodesian Ridgeback, ligt op de bruine vloer in zijn favoriete houding. De vorm van de hond is de hoofdvorm en de vloer de restvorm. Beide vormen zijn even belangrijk, want zonder restvorm is er geen hoofdvorm. Ik ga ze schilderen met dezelfde kleuren bruinen.

 

Schilderles hond. Twee vormen in bruin schilderen

 

Voor de bruinen gebruik ik drie transparante kleuren olieverf, waarmee ik vele tinten bruin kan mengen. Op het palet spuit ik Kraplak, Citroengeel en Ultramarijn blauw. Geel en Kraplak geeft oranje en met een beetje blauw erbij gemengd, ontstaat een mooi bruin. Verander je de verhoudingen dan komt er variatie in de bruinen. Experimenteer er op los!

 

Rocker, olieverf op doek, 80 x 80 cm

 

Voor dit formaat schilderij, 80 x 80cm, werk ik met drie kwasten, maat 14, 18 en 30. Laag over laag schilder ik totdat de warme tinten van vloer en hond bereikt zijn. Om voor mijn gevoel de twee vormen meer in evenwicht te brengen, besluit ik nog om de vloer In de rechter bovenhoek in dezelfde donkerbruine tint als de hond te schilderen. Rocker, olieverf op doek is klaar.

 

Palet bruinen

 

Voor de bruinen gebruik ik drie transparante kleuren olieverf, waarmee ik vele tinten bruin kan mengen. Op het palet spuit ik Kraplak, Citroengeel en Ultramarijn blauw. Geel en Kraplak geeft oranje en met een beetje blauw erbij gemengd, ontstaat een mooi bruin. Verander je de verhoudingen dan komt er variatie in de bruinen. Experimenteer er op los!

 

Zinkwit

 

Naast de drie mengkleuren gebruik ik Zinkwit. Zinkwit is transparant en daardoor zeer geschikt als mengwit, want het vermindert de intensiteit van de kleuren niet (in tegenstelling tot het dekkende Titaanwit). Ik werk tegelijkertijd aan de twee vormen. Met de verf aan mijn kwast en ook met het paletmes schilder ik zowel in de hoofd- als in de restvorm, zodat beide vormen uit dezelfde kleuren worden opgenouwd.

Tip: Hoe leren tekenen en schilderen

 

Hout

 

De houten vloer van mijn atelier, heeft vele groeven, vlekken en andere oneffenheden. Voor die kleurverschillen in het hout smeer ik voor de basis diverse kleuren verf kris kras, zonder op details te letten, met de grote kwast op de vloer.

 

Doezelen

 

Om de overgang van de ene kleur in de andere zacht te laten vervloeien (doezelen), gebruik ik een droge kwast (of mijn vingers). Hier wrijf ik met een droge brede vernis kwast de kleuren van de overgang, van de zachte binnenkant van het dijbeen, in elkaar over.

Tip: Hoe parels schilderen 

 

Evenwicht

 

Voor dit formaat schilderij, 80 x 80cm, werk ik met drie kwasten, maat 14, 18 en 30 en paletmes. Laag over laag schilder ik totdat de warme tinten van vloer en hond bereikt zijn. Om voor mijn gevoel de twee vormen meer in evenwicht te brengen, besluit ik nog om de vloer In de rechter bovenhoek in dezelfde donkerbruine tint als de hond te schilderen. Rocker, olieverf op doek is klaar.

See Also
uit de schilderles serie Hoe witte kleding schilderen: Alla Prima schilderen. Video 6 uit de schilderles serie: Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Ander schilderij: Stilleven van hond en kan.

 

Tip: Gepubliceerde schilderles Portret van Han Prins

 

Online Schilderlessen

 

Er zijn online schilderlessen samen schildersessies. Wil je ook meedoen? 

 

 

 

 

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top