Now Reading
Rozen schilderen op schilderles atelier Haarlem

Rozen schilderen op schilderles atelier Haarlem

Dit boeket rozen schilderen we in de tienergroep op woensdagmiddag en in de twee volwassenen schildergroepen ’s avonds. Ik schilder de rozen in verschillende lagen, net zoals de Oude Meesters schilderden. In de eerste laag, de onderschildering, schilderen we met grijstonen. Daarna volgt de glaceerlaag met transparante kleuren. Als laatste sessies komen de dekkende kleuren in lichte tinten en de ‘highlights’.

Onderschildering

Compositie

In de onderste laag, de onderschildering, ligt de concentratie op de compositie van het boeket rozen. In grijstonen zetten we eerst de gewenste grote buitenvorm neer. Vervolgens komen de vormen van de rozen aan de beurt. Alles met een grove schets.

Violen schilderen

Kleur Glaceerlaag

Met transparante kleuren ga ik de rozen schilderen. Ik begin met de witte rozen, die een dunne oker kleur als basis krijgen, want ze zijn nooit puur wit. Ook de achtergrond wordt mee geschilderd

Glaceerlagen schilderen bij Stilleven ‘Vis & Citroen’.

Dekkende laag

de bloemen

Met dekkende lichte kleuren voeg ik de details van de rozen toe met korte verfstreken. Voor deze verfmengingen gebruik ik zinkwit en een kattentong penseel. Daarna voeg ik nog ‘highlights’ toe.

Het verschil tussen Zinkwit en Titaanwit

de bladeren

Het blad zet ik spontaan neer met een snelle verftoets. Daarbij let ik alleen op de toon (licht/donker) van de bladeren en schilder ze niet gedetailleerd!

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Schilderen met olieverf

Meer #shorts schilderlessen op YouTube

Andere bloemen schilderij: Haarlemse zonnebloemen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel