Now Reading
Schilderijen in olieverf en Oude Meesters Schildertechnieken

Schilderijen in olieverf en Oude Meesters Schildertechnieken

Hoe leren tekenen en schilderen. Online schildersessies, schilderles. Katrien alla prima schilderen als Frans Hals, schilderles. Online Atelier
Veldboeket, 30x25cm, Olieverf op papier, verkocht
Kabouter in de verf schilderen, schilderij
Schilderen aan de Korte Begijnestraat. Foto3
View Gallery
Veldboeket, 30x25cm, Olieverf op papier, verkocht

Schilderijen in olieverf en Oude Meesters schildertechniek

Wat zijn Oude Meesters schildertechnieken?

Schilderijen in olieverf. Ik schilder graag portretten, daarnaast schilder ik het liefst stillevens. Soms genrestukken of een landschap. De laatste tijd veel zeegezichten, die ik van de zomer plein air heb geschilderd.

Schilderen als de Oude Meesters

Ik hou me bezig met de schildertechnieken van de oude meesters. Vooral Titiaan, Rembrandt en Frans Hals boeien me. Veel schilderlessen tips zijn er in mijn Schilder blogs te vinden. Bijvoorbeeld over de lijnzaadolie en andere schildermedium, zoals terpentine (White Spirit).Waarbij de Vet over mager regel geldt.

Titiaan, Rembrandt en Frans Hals

Titiaan vanwege zijn kleurgebruik. En Rembrandt en Frans Hals om de schilderachtige vrijheid in hun werk, maar vooral ook om hun lef om buiten de gebaande paden te treden.

Impasto van Rembrandt

Veel heb ik gelezen over de schildertechniek van Rembrandt. In de artikelen van National  Gallery London worden zijn schilderijen beschreven en heb ik research gedaan naar zijn materiaal gebruik.

See Also


Impasto met lijnolie en steenkrijt

Rembrandt mengde in zijn impasto verf steenkrijt en lijnolie. Ik gebruik nu deze oude schildertechniek in mijn eigen schilderijen en deel mijn kennis op de schilderlessen op het atelier.

Muurschilderij op het Atelier

Ik zit voor mijn muurschildering in olieverf op het atelier. Deze koeien, Stier Herman en zijn harem, staan vaak naar ons te kijken wanneer we op ons ‘buiten’ aan het werk zijn 🙂

Ella Looise | Schilderijen

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel