Now Reading
Schilderijen in olieverf en Oude Meesters Schildertechnieken

Schilderijen in olieverf en Oude Meesters Schildertechnieken

Hoe leren tekenen en schilderen. Online schildersessies, schilderles. Katrien alla prima schilderen als Frans Hals, schilderles. Online Atelier
Schilderijen Schilderlessen Ella Looise
Online schilderles. Schilderij van een pulletje
Online schilderlessen en online schildercursussen. Ella Looise. Online Atelier, online, samen schildersessie, Katrien schilderen, schilderles +22
View Gallery
Schilderijen Schilderlessen Ella Looise

Schilderijen in olieverf en Oude Meesters schildertechniek

Wat zijn Oude Meesters schildertechnieken?

Schilderijen met olieverf geschilderd. Ik schilder veel portretten, ook schilder ik graag stillevens, of schilderijen, die we genrestukken noemen, en soms een landschap of zeegezicht.

Schilderen als de Oude Meesters

 

Ik hou me bezig met de schildertechnieken van de oude meesters. Vooral Titiaan, Rembrandt en Frans Hals boeien me. Veel schilderlessen tips zijn er in mijn Schilder blogs te vinden. Bijvoorbeeld over de lijnzaadolie en andere schildermedium, zoals terpentine (White Spirit).Waarbij de Vet over mager regel geldt.

De Oude Meesters; Titiaan, Rembrandt en Frans Hals

 

Titiaan vanwege zijn kleurgebruik. En Rembrandt en Frans Hals om de schilderachtige vrijheid in hun werk, maar vooral ook om hun lef om buiten de gebaande paden te treden.

Impasto van Rembrandt

 

Veel heb ik gelezen over de schildertechniek van Rembrandt. In de artikelen van National  Gallery London worden zijn schilderijen beschreven en heb ik research gedaan naar zijn materiaal gebruik.

Impasto met lijnolie en steenkrijt

 

Rembrandt mengde in zijn impasto verf steenkrijt en lijnolie. Ik gebruik nu deze oude schildertechniek in mijn eigen schilderijen en deel mijn kennis op de schilderlessen op het atelier en ook online.

Online Atelier

 

See Also

Glaceerlaag huid schilderen. Portret van het Meisje. Video schilderlessen 'schilderen als de Oude Meesters'

De Online ‘Samen Schilderen’,  schilderlessen

 

Wekelijks organiseer ik deze online schildersessiesThuis schildert iedereen aan zijn schilderij. Ik schilder ook en de extra camera staat op mijn werk gericht. Tijdens het schilderen, vertel ik wat ik doe en zijn er regelmatig chat rondjes. We schilderen met dezelfde foto.

Het Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters

 

De schilderijen, die in de Oude Meesters schildertechniek worden geschilderd, hebben een specifieke opbouw van het schilderij. Met deze online schildercursus zijn de schildertechnieken te leren.

Schilderijen op het Atelier en Online geschilderd.

 

Ik zit voor mijn muurschildering in olieverf op het atelier. Deze koeien, Stier Herman en zijn harem, staan vaak naar ons te kijken wanneer we op ons ‘buiten’ aan het werk zijn 🙂

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top