Schilderles op dinsdagavond atelier Haarlem

Vanavond op schilderles Kees van Dongen
Teken-, schilderlessen atelier #Haarlem
Volwassenen schilderles atelier #Haarlem
Schilderles volwassenen atelier #Haarlem
Volwassenen schilderles atelier #Haarlem
View Gallery
Teken-, schilderlessen atelier #Haarlem

Een volwassenen schilderles op dinsdagavond op atelier Haarlem voor volwassenen. Op twee avonden per week geef ik aan de volwassenen teken-, en schilderlessen. Op de dinsdag-, en woensdagavond. Deze lessen zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur. Hier is de informatie over de schilderlessen te vinden.

Schilderles op dinsdagavond

Het Stilleven 

Het stilleven werd in het begin van de zeventiende eeuw veel geschilderd. Hollandse meesters als Willem Claeszoon Heda en Willem Kalf blonken erin uit. Maar ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Ook schilderde moderne kunstenaars, zoals Cézanne graag een stilleven.

Het stilleven staat niet voor niets bovenaan de lijst met onderwerpen om te schilderen. Het stilleven is een heel goed onderwerp om mee te beginnen, maar het is ook een onderwerp dat door veel ervaren schilders wordt gebruikt, want het verveelt nooit.

Je kan elk object of elke groep objecten als onderwerp voor je stilleven gebruiken. Een stilleven maakt het voor de schilder makkelijk mogelijk om de objecten zo te rangschikken dat er een mooie compositie ontstaat. Het geeft tijd om goed te kijken. De enige eis is, dat de voorwerpen niet bewegen maar stilstaan, hoewel daar natuurlijk wel een uitzondering op gemaakt kan worden. Er zijn ook wel stillevens gemaakt met insecten of andere levende dieren. Een stilleven kan je – als het niet bederfelijk is door bijvoorbeeld vruchten of bloemen – ook lang laten staan, of je kan het opnieuw neerzetten als je verder wilt werken. Met name voor een olieverfschilder is dat fijn, je kan rustig werken en de verf tussen de lagen laten drogen als dat nodig is.

Bron: Wikipedia

Hond en Kan, een stilleven schilderij

Vosje geschilderd, stilleven

Druiven schilderen op schilderles

Op de schilderles zijn Hetta, Sietske, Marianne bezig met het druiven schilderen. En in de voorkamer op het atelier zijn de cursisten met een ander stilleven ’theepot met theedoek’ bezig.

See Also
Uien schilderen

Hoe de parels schilderen van Maria Trip, een schilderles

Stilleven schilderijen

Ik schilder graag stillevens. Zoals Kopje koffie op Perzisch tapijtje, geschilderd met paletmes. Maar vooral het stilleven van Paparazzi met bal, het schilderij met onze cocker spaniel. Dit schilderij in olie eitempera geschilderd, was een spannende belevenis om te schilderen.

Stilleven schilderijen met olieverf geschilderd.

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel