Art Storytelling, het ontstaan van mijn werk; schilderijen, mijn 3D beelden en  de taxidermie in een vlog, een kort beeldend verhaal verteld.

Art Storytelling: ‘Pot en Hond’

Het ontstaan van mijn schilderij van Pot en Hond en het verfrecept voor de kleur tin. Meer schilderlessen video’s zijn ook op mijn kanaal op YouTube te vinden.

Storytelling: Het beeld ‘De Melkkan’

Dit verhaal is ontstaan op schilderles door Anna.

Het verhaal achter mijn beeld naar Johannes Vermeer: de melkkan.

Anna, zij is een schilder leerling op mijn atelier, schilderde een paar maanden aan een fragment van het ‘Melkmeisje’ van Johannes Vermeer. In die tijd kwam ik op het idee om de disciplines van mijn werk samen te voegen; beeldhouwen, taxidermie en schilderen.

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer (Delft 1632-1675) is een van de bekendste Nederlandse kunstenaars en leefde in de Gouden Eeuw. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij gebruikte een bijzonder subtiel gebruik van kleur en compositie en was een meester in het schilderen van het binnenvallende licht. Vermeer had een grote voorkeur voor Ultramarijn en Geel.

mijn  beeld: De Melkkan is geïnspireerd door het schilderij van Johannes Vermeer.

Storytelling: Het schilderij ‘Groene Kikker’

Het verhaal achter  mijn Fossielen project. Geïnspireerd door Yves Klein zijn Ultramarijn ‘Borstbeelden’, maakte ik mijn afdrukken van dieren; de ‘Fossiel beelden’. Ik begon met Fossiel Groene kikker.

Olieverf zelf maken

Olieverf zelf maken. Met de pigmenten wrijf ik zelf de olieverf in de kleur van het dier.

Art Storytelling: Het schilderij ‘Portret van Koos’

Verhaal achter mijn inspiratie bij het maken van dit schilderij: Portret van Koos en hoe de huidkleur te schilderen. Ik werd geïnspireerd door Lucian Freud, zijn werk draait helemaal om de huid!

De Huid

De huid heeft veel kleuren! Voor de basis huidskleur meng ik eerst een oranje kleur en meng met Titaanwit en Gebrande Sienna en / of Gebrande Omber. Experimenteer gerust met deze kleuren. Voor de schaduwen gebruik ik hier Phthalo Blue of Pruisisch blauw

Webstories

De beeldverhalen die ik maak, zijn technisch niet direct hier te plaatsen 🙂
Maar ik kan wel de link tonen, waar ze te zien zijn.
Online Atelier Webstory 4 |Lockdown

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel