Genrestukken, schilderijen in olieverf

Genrestukken schilder ik ook, want het zijn voorstellingen uit het dagelijkse leven. Daarom schilder ik ze graag!

Schilderijen uit het dagelijkse leven

Het genre werd hier in Nederland heel populair in de 17e eeuw. Toen schilderden kunstenaars zoals Johannes Vermeer, Frans Hals, en ook Judith Leyster, evenals Gerrit Dou en ook Jan Steen in deze stijl. Op hun schilderijen zie je bijvoorbeeld huiselijke gebeurtenissen, gezelschappen, drinkende mannen of kinderen die iets aan het doen zijn.

Gepubliceerde schilderles

Enkele schilderijen van mij zijn ook als schilderles op mijn site gepubliceerd, zoals Het meisje met de iPad, of het olieverf schilderij Het model van de woensdagavond. Evenals het schilderij van Rocker, eveneens verschenen als schilderles.

Rembrandt en zijn genrestukken

Rembrandt, Een meisje in een schilderijlijst, 1641, olieverf op paneel, 105.5 x 76 cm, Koninklijk Paleis, WarschauEen bijzonder schilderij van Rembrandt is Een meisje in een schilderijlijst, omdat het meisje de echte lijst van het schilderij lijkt vast te pakken. Rembrandt schilderde het in dezelfde periode als De Nachtwacht.

Online Atelier met stillevens en genrestukken

Gepubliceerde schilderlessen

Er zijn veel schilderijen, die zijn gepubliceerd in het blad Atelier als schilderlessen.

Video schilderlessen

Oude Meesters schildertechniek schilderlessen

Ook zijn er een aantal video schilderlessen, die ik met veel plezier heb gemaakt. Met de Oude Meesters schildertechniek schilder ik en neem de stappen op met de Logitech camera 🙂 Daarmee zijn er de video’s in de serie Portret van het Meisje, evenals de video serie Hoe witte kleding schilderen.

Bovendien heb ik een online schildercursus met het Portret van het Meisje gemaakt,waarbij ik kan helpen tijdens het schilderen.

Olieverf schilderijen en olieverf portretten.

Online samen schilderen schilderlessen

En wil je meedoen met de samen schilderen sessies, die ik elke week organiseer? Je bent van harte welkom!

De online schilderles: Hoe leren tekenen en schilderen

Leave a Reply