Schilderen als de Oude Meesters

Ik hou me bezig met de schildertechnieken van de oude meesters. Vooral Titiaan, Rembrandt en Frans Hals boeien me. Veel schilderlessen tips zijn er in mijn Schilder blogs te vinden.

De Oude Meesters; Titiaan, Rembrandt en Frans Hals

Titiaan vanwege zijn kleurgebruik. En Rembrandt en Frans Hals om de schilderachtige vrijheid in hun werk, maar vooral ook om hun lef om buiten de gebaande paden te treden.

Impasto van Rembrandt

De laatste jaren heb ik veel gelezen over de schildertechniek van Rembrandt. In de artikelen van National  Gallery London worden zijn schilderijen beschreven en heb ik research gedaan naar zijn materiaal gebruik.

Impasto met lijnolie en steenkrijt

Rembrandt mengde in zijn impasto verf steenkrijt en lijnolie. Ik gebruik nu deze oude schildertechniek in mijn eigen schilderijen en deel mijn kennis op de schilderlessen op het atelier en online.

Online Atelier

De Online ‘Samen Schilderen’,  schilderlessen

Wekelijks organiseer ik deze online schildersessies. Thuis schildert iedereen aan zijn schilderij. Ik schilder ook en de extra camera staat op mijn werk gericht. We schilderen met dezelfde foto en staan online met elkaar in verbinding.

Het Portret van het Meisje schilderen als de Oude Meesters

De schilderijen, die in de Oude Meesters schildertechniek worden geschilderd, hebben een specifieke opbouw van het schilderij. Met deze online schildercursus zijn de schildertechnieken te leren.

Schilderijen op het Atelier en Online geschilderd.

Ik zit voor mijn muurschildering in olieverf op het atelier. Deze koeien, Stier Herman en zijn harem, staan vaak naar ons te kijken wanneer we op ons ‘buiten’ aan het werk zijn 🙂

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel