Stilleven

Olieverf schilderijen 

Naast portretten schilder ik graag een stilleven. Want op dit soort schilderijen komen de beeldelementen voor, waar ik het meest van hou. Die drie beeldelementen zijn; compositie, kleur en toon.

Dat is goed te zien in Atelier tafereeltje, een schilderij, die ook gepubliceerd is als een schilderles. Op dit schilderij, heb ik de Haarlemse zonnebloemen, het Droste effect tot een stilleven gemaakt. Op het schilderij Papa(razzi) met bal staat onze dertien-jarige cocker spaniel. Hij is in 2016 dood gegaan. Het schilderij is geschilderd in ei 0lietempera, een schildertechniek. Het recept staat op die pagina.

Stilleven

Wat is een stilleven? Het is een voorstelling zonder levende wezens. Met het schilderen van deze schilderijen kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toon. De stillevens uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw zijn vooral beroemd geworden om de stofuitdrukking, de weergave van het oppervlak van een voorwerp.

Andere schilderijen, of mijn Portretten

Andere schilderijen van mij in olieverf geschilderd, of specifieker mijn Portretten in olieverf zijn hier te vinden. De laatste twee portretten zijn op de schilderlessen voor de cursisten geschilderd in de Oude Meesters schildertechniek. En heb ik online gezet, zodat iedereen de video’s kan zien en kan schilderen.

Online Atelier

Online video serie schilderlessen

Oude Meesters schildertechniek

Door de stillevens van het Frans Hals Museum waar ik vaak kom, ik woon er op loopafstand vandaan. Ben ik zeer geïnspireerd door de doeken die ik daar zie. Mijn video serie: Hoe witte kleding schilderen als de Oude Meesters. Is er een voorbeeld van.
Nog een andere online video serie schilderen als de Oude Meesters met het Portret van het Meisje. Met de mogelijkheid tot een online schildercursus.

En in storytelling: Pot en Hond zie je hoe ik tot een werk kom. Hier staat het schilderij.

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel