Now Reading
Schilderproces van De Zaaier (naar Van Gogh) geschilderd

Schilderproces van De Zaaier (naar Van Gogh) geschilderd

schilderproces van de Zaaier
+1
View Gallery

Schilderproces van De Zaaier (naar Van Gogh) geschilderd, hier is een diavoorstelling van De Zaaier (naar Van Gogh) schilderen. Voor dit schilderij liet ik me beïnvloeden door Van Gogh. Hij schilderde zijn ‘De Zaaier’ naar een andere kunstenaar, naar Millet.

Paletmes

In deze video schilder ik met het paletmes de schoen van de Zaaier.

Schilderles Pioenrozen 

Het Meisje met de iPad en violen schilderen

Schilderproces De Zaaier (naar Van Gogh)

Werk van Meesters kopiëren

Hoe zou ik  De Zaaier nu vertalen? naar mijn handschrift zetten?
Het is leerzaam om werk van meesters te kopiëren, want het is een manier om door zelfstudie de beginselen van de tekenkunst eigen te maken, je vaardigheden te verbeteren of om te blijven ontwikkelen door onderzoek naar je eigen handschrift via het werk van een meester schilder.

Ella Looise | Schilderijen

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh kopieerde vele malen ‘De Zaaier’ het meesterwerk van de Franse schilder Jean-Francois Millet (1814-1875). Het thema lag hem na aan het hart, niet alleen als symbool voor het boerengenre, maar juist ook vanwege de bijbelse betekenis. Als evangelist had hij zichzelf gezien als de zaaier van het woord.

Portret van De Zaaier schilderen, video

Philip Akkerman kopieerden vele kunstenaars in zijn schilderproces met zelfportretten. Interview op zijn atelier

Van Gogh over zijn waanzin

Van Gogh over zijn waanzin. Uit zijn brieffragmenten blijkt hoe Van Gogh zelf dacht over de relatie tussen zijn waanzin en zijn kunstenaarschap. Zo stelt hij dat ‘gekte in de familie erfelijk is’ en ‘waanzin is een beroepsziekte van schilders’. Van Gogh zegt ook over zichzelf: ‘Ik ben niet gek, want ik ben tussen de aanvallen door helder’.

Zelfportretten

Van Gogh woonde in Arles (Frankrijk) en werd een jaar lang opgenomen in een inrichting in St. Rémy. Dit zijn de laatste vier zelfportretten die Vincent van Gogh geschilderd heeft.

Zelfportret schilderen en de zelfportret kunst

See Also

Borstbeeld, zelfportret

Portretten van de dokter

Van Gogh heeft ook portretten gemaakt van dokter Paul Ferdinand Gachet in 1890. Na zijn opname in St. Rémy is Vincent van Gogh via zijn broer Theo in contact gekomen met dokter Gachet, die in 1858 een proefschrift schreef over melancholie. Van Gogh heeft vanaf mei 1890 een tijdje bij Gachet gewoond en ze raakten bevriend. Op de portretten die Van Gogh van Gachet maakte, staat hij afgebeeld in de houding die in die tijd als typerend werd beschouwd voor een melancholicus.

In deze video De Zaaier schilderen deel 2 naar Van Gogh.

Tip: Parels schilderen van Maria Trip

Gepubliceerde schilderles: Atelier tafereeltje

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel