Stilleven zonnebloemen in mijn zelfgemaakte vaas, eerste fase

Stilleven zonnebloemen in mijn zelfgemaakte vaas

Stilleven zonnebloemen in mijn zelfgemaakte aardewerk vaas. De eerste fase van dit schilderij staat op mijn ezel in het atelier in Haarlem. Ik schilder met olieverf van Old Holland op een canvasboard.

Stilleven zonnebloemen, olieverf op canvas board, 30 x 24 cm

Van een cursist van de schilderlessen heb ik een bos zonnebloemen gekregen en op een tafeltje in de oude roze kamer op het atelier in mijn zelfgemaakte vaas gezet. Een stoel bij het tafeltje er bij geschoven, want het bruin van de vloer en de stoel contrasteert mooi met het geel van de zonnebloemen.

Compositie

Een extra effect gecreëerd door op de achtergrond een spiegel te zetten. Nu is met de aardewerk vaas en de spiegeling een mooi stilleven ontstaan, spannend om te schilderen.

Genrestukken. Interieur met zonnebloemen in mijn zelfgemaakte vaas, olieverf schilderij
Stilleven interieur met zonnebloemen in vaas

Het Droste effect

De zonnebloemen heb ik twee weken later in de groene kamer ook geschilderd. De twee schilderijen heb ik verwerkt in het laatste schilderij met deze zonnebloemen. Het is een Droste effect geworden met de Haarlemse zonnebloemen.

Leave a Reply