Now Reading
Stilleven schilderijen met olieverf geschilderd

Stilleven schilderijen met olieverf geschilderd

Paparazzi, onze hond schilderen. Olie eitempera schilderij
Atelier tafereeltje. Stillevens
Het Droste effect met de Haarlemse zonnebloemen, olieverf schilderij
Paparazzi, onze hond schilderen. Olie eitempera schilderij
Stilleven. Hond en kan +3
View Gallery
Atelier tafereeltje. Stillevens

Naast portretten en de genre schilderijen schilder ik graag een stilleven. Want op dit soort schilderijen komen de beeldelementen voor, waar ik het meest van hou. Die drie beeldelementen zijn; compositie, kleur en toon schilderen.

 

Stilleven

Olieverf schilderijen

 

Deze beeldelementen zijn goed te zien in Atelier tafereeltje, een olieverf schilderij die ook gepubliceerd is als een schilderles in Atelier magazine. Op het volgende schilderij heb ik de Haarlemse zonnebloemen, met het Droste effect tot een stilleven gemaakt. Daarna volgt het schilderij van de hond en zijn bal. Papa(razzi) met bal is onze dertien-jarige cocker spaniel. Waarmee we veel avonturen tijdens onze trektochten hebben beleefd. Papa is in 2016 dood gegaan. Dit schilderij is geschilderd met ei 0lietempera, een schildertechniek van de Oude Meesters. Het recept van de olie-eitempera staat op die pagina.

See Also

Online schilderles. Schilderij van een pulletje

Wat zijn deze Oude Meesters schildertechnieken?

Stilleven schilderijen

 

Wat is een stilleven schilderij? Het is een voorstelling zonder levende wezens. Want met het schilderen van deze schilderijen kan een schilder zich met name concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toon. Dit genre schilderijen uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw zijn vooral beroemd geworden om de stofuitdrukking, de weergave van het oppervlak van een voorwerp.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top