Now Reading
Stilleven schilderijen met olieverf

Stilleven schilderijen met olieverf

Paparazzi, onze hond schilderen. Olie eitempera schilderij
Schilderij Atelier tafereeltje. Stilleven
Het Droste effect met de Haarlemse zonnebloemen, olieverf schilderij
Stilleven. Hond en kan
Stilleven olieverf schilderij AVGtje. Stilleven. Kip, patat en appelmoes +2
View Gallery
Schilderij Atelier tafereeltje. Stilleven

Naast portretten en de genre schilderijen vind ik het schilderen van een stilleven erg leuk. Want op dit soort schilderijen komen de beeldelementen voor, waar ik het meest van hou. Die drie beeldelementen zijn; compositie, kleur en toon schilderen.

Stilleven

Olieverf schilderijen

Stilleven schilderles op dinsdagavond op het atelier

Deze beeldelementen zijn goed te zien in Atelier tafereeltje, een olieverf schilderij die ook gepubliceerd is als een schilderles in Atelier magazine. Op het volgende schilderij heb ik de Haarlemse zonnebloemen, met het Droste effect tot een stilleven gemaakt. Daarna volgt het schilderij van de hond en zijn bal. Papa(razzi) met bal is onze dertien-jarige cocker spaniel. Waarmee we veel avonturen tijdens onze trektochten hebben beleefd. Papa is in 2016 dood gegaan. Dit schilderij is geschilderd met ei 0lietempera, een schildertechniek van de Oude Meesters. Het recept van de olie-eitempera staat op die pagina.

Ella Looise | Schilderijen

See Also


Stilleven schilderijen

Wat is een stilleven schilderij? Het is een voorstelling meestal zonder levende wezens, zoals Kopje Koffie op Perzisch tapijtje. Maar soms zijn er uitzonderingen. Met het schilderen van deze schilderijen kan een schilder zich met name concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toon. Dit genre schilderijen uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw zijn vooral beroemd geworden om de stofuitdrukking, de weergave van het oppervlak van een voorwerp of beest.

Vosje geschilderd

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel