Portretten. Digitaal schilderen op je iPad met Paper by FiftyThree. Schilderij; Meisje met een groot verhaal. Portret van Dide

Tekenen op je iPad, met de gratis app Paper by Fifty Three

Tekenen op je iPad met PaperbyFiftythree, een schilder app. voor op de iPad.

In Atelier magazine nr. 166 staat een artikel van mij Tekenen op je tablet met zes beschikbare schilder apps op een rij beschreven

Tekenen op je iPad

Welke apps voor schilderen op je iPad.
Tekenen en schilderen op je iPad: het is een feest.
En ja, met een iPad mis ik de dierbare sensaties van geur, en het krassen van het potlood op het papier. Maar er staat veel tegenover: in één seconde maak ik een heel vlak groen en als het me niet bevalt verander ik het weer in één seconde in blauw. Foutjes kunnen gemaakt en hersteld en je kunt er onderweg lustig op los experimenteren. Kunst wordt daarmee maakbaar op een heel nieuw en voelbaar niveau.
De artistieke apps die je kunt downloaden zijn waanzinnig en maken het eenvoudig om van pen en  papier naar een digitale omgeving over te stappen.

Hoe ik deze portretjes heb gemaakt staat voor Meisje met een groot verhaal hier en voor Portret van Lovis hier

1 Comment