Now Reading
Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

toeval
View Gallery

Het toeval zien in je werk en het dan ook nog gebruiken, is voor veel mensen moeilijk. Francis Bacon loste dat op door het toeval een beetje te helpen; hij smeet verf op zijn doek en keek daarna of hij het kon gebruiken.

Hoe leren tekenen en schilderen

 

Het toeval zien

 

Tweety

 

Kick (8jr.) schildert op de schilderles Tweety, waarbij het gras met groen wordt neergezet. Nu heeft Kick geleerd dat gras niet alleen groen is. Maar dat hij ook met de speciale ‘waaier’ kwast heuse sprietjes kan schilderen, dus zet hij ze rechts (voor de kijker) vrolijk neer. Ik zie nu beweging in het schilderij ontstaan; Tweety zet met zijn handje het gras in beweging. Kick vindt het ook goed en schildert direct met de ‘waaier’ kwast de linker kant ook in ‘beweging’!

Het pigment Groene aarde

 

Manga Portret

 

Bij het manga portret van Liyan (10 jr.) gebeurt er ook iets met toeval. Het gezicht is geschilderd met dezelfde roze kleur als de hals, maar Liyan wil slagschaduw aanbrengen. (een slagschaduw  is de schaduw die een object werpt op een ondergrond of een ander voorwerp) Ze schildert weer over het gezicht. En ik zie een manga meisje met een masker op…. en het roept het beeld van een geisha op. Prachtig! Of het zo blijft weet ik niet, want ik geloof dat ze het niet ‘mooi’ vindt 🙂

See Also
De onderschildering deel één van het Portret van het Meisje, schilderles


Modeltekenles op atelier Haarlem

Tekenles bij de donderdaggroep

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top