Now Reading
Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

Toeval zien in je werk en het gebruiken, is een kunst

Tweety schilderles, toeval zien
Tweety schilderles, toeval zien
toeval
View Gallery
Tweety schilderles, toeval zien

Het toeval zien in je werk en het dan ook nog gebruiken, is voor veel mensen moeilijk. Francis Bacon loste dat op door het toeval een beetje te helpen; hij smeet verf op zijn doek en keek daarna of hij het kon gebruiken.

Hoe leren tekenen en schilderen, online schilderles

Het toeval zien

Tweety

Kick (8jr.) schildert op de schilderles Tweety, waarbij het gras met groen wordt neergezet. Nu heeft Kick geleerd dat gras niet alleen een vlak met groen is. Maar dat hij ook met de speciale ‘waaier’ kwast heuse sprietjes kan schilderen, dus zet hij ze rechts (voor de kijker) vrolijk neer. Ik zie nu beweging in het schilderij ontstaan; Tweety zet met zijn handje het gras in beweging. Kick vindt het ook goed en schildert direct met de ‘waaier’ kwast de linker kant ook in ‘beweging’!

Het pigment Groene aarde

Manga Portret

See Also
Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Bij het manga portret schilderen van Liyan (10 jr.) gebeurt er ook iets met toeval. Het gezicht is geschilderd met dezelfde roze kleur als de hals, maar Liyan wil slagschaduw aanbrengen. (een slagschaduw  is de schaduw die een object werpt op een ondergrond of een ander voorwerp)

Masker

Ze schildert weer over het gezicht. En ik zie een manga meisje met een masker op…. en het roept het beeld van een geisha op. Prachtig! Of het zo blijft weet ik niet, want ik geloof dat ze het niet ‘mooi’ vindt :-) Tekenles bij de donderdaggroep.

1x per maand is er Model tekenles op atelier Haarlem.

Laatste blogs en schildertips

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel