Now Reading
Het verenkleed van de hen fazant heeft een prachtige ordening

Het verenkleed van de hen fazant heeft een prachtige ordening

View Gallery

Het verenkleed van de hen fazant is niet zo opzichtig met zijn kleuren als van het mannetje fazant. De schoonheid zit hem vooral in de ordening en dient als camouflage.

Het verenkleed van de hen fazant heeft een prachtige ordening

Verenkleed

Omdat het verenpak de hoofdfactor is van het uiterlijk van een vogel, speelt het een belangrijke rol bij de herkenning van een partner (of andere leden van dezelfde soort) en bij veel soorten eveneens in het manifesteren van (secundaire) geslachtskenmerken (verschil in kleed tussen mannetje en vrouwtje). De vrouwtjes hen fazanten hebben in tegenstelling tot de haan fazanten een bruin kleed dat camouflage biedt.

De fazant hen wordt onderdeel van de muurschildering op het atelier

De muurschildering met de koeien op het atelier: Atelier #Haarlem verwijst naar ons buiten, waar stier Herman met zijn harem vaak naar ons staat te kijken. De muurschildering krijgt een uitbreiding met de dieren die er ook ‘wonen’. De kievit is al klaar en deze fazant komt er ook bij. Zo hebben we ons eigen ‘Panorama’ op het atelier.

See Also

Hier is nog een andere muurschildering op het prepareer atelier in huis. Evenals dit behang, dat ook geschilderd is voor het atelier boven.

Eekhoorn en Reebok en de lamp met het jachttafereel en de Vos

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel