Now Reading
Video 1 Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Video 1 Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Dit is Video 1 uit de serie ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters‘ waarin ik een detail van de japon van Cornelia Craen van Haeften ga schilderen. Het is leuk en spannend om jullie het lagen systeem van de Oude Meesters te laten zien. Want je gebruikt niet alleen maar de witte kleur. Ik ga de japon van Cornelia Craen van Haeften niet kopiëren, maar gebruik het als schets voor mijn schilderij.
Het schilderij hangt in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Check deze online Portret schildercursus.

 

 

 

Koude en Warme kleuren, oude meesters schildertechniek

In tegenstelling tot wat de meeste cursisten denken, gebruikten de Oude Meesters bij hun schildertechniek niet alleen een witte kleur. Nee ze bouwden het schilderij met diverse lagen op, waarbij er veel kleuren werden gebruikt. De meesters waren zeer bekwaam met het gebruik van de warme en koude kleuren in hun schilderijen. Dat ga ik ook doen in dit detail van de japon van Cornelia Craen van Haeften.

 

Het ‘Witte Kleding’ schilderij bestaat uit de volgende lagen.

 

  • Imprimatura
  • Penseelschets
  • Doodverf
  • Onderschilderingen
  • Ophogen
  • Glaceerlagen

 

De Imprimatura en Penseelschets

In deze video 1 Witte Kleding schilder ik eerst de Imprimatura op het doek met de Rauwe Omber, daarna volgen in grote lijnen de vormen met de Penseelschets. De Imprimatura en Penseelschets worden verdund met de Geurloze terpentine van Talens, maar In de diepe schaduw gebruik ik de olieverf onverdund.

See Also

Hoe een hand leren schilderen

De ondertekening stap 1 Oude Meesters schildertechniek

 

Video 1 schilderen als de Oude Meesters

 

Online Atelier

De videos uit de serie: ‘Hoe witte kleding schilderen’ heb ik met veel plezier gemaakt. Ook in Online Atelier ‘de samen schilderen sessies vertel ik over schildertechnieken, zoals olieverf, het materiaal of andere schilderles weetjes.

Tip: Schilderles Portret van Han Prins

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel