Video 3 Rode Glaceerlagen in de Witte Kleding video serie aanbrengen

Video 3 Rode Glaceerlagen in de Witte kleding schilderen

In deze video 3 ga ik twee rode glaceerlagen aanbrengen met Scarlet Lake, een diep warm rode kleur. Ik verdun de verf met een glaceermedium.
Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters met hun schildertechnieken? Met behulp van deze video serie schilderlessen is dat mogelijk. Wil je meer hulp? Kijk dan naar deze online schildercursus.

Video 3 Rode Glaceerlagen in de Wtte Kleding schilderen. De schildertechniek van de Oude Meesters

Video 3 Rode Glaceerlagen in de Witte kleding schilderen

De Vet over Mager regel geldt ook bij het glaceren

Bij het aanbrengen van meerdere lagen over elkaar bij het glaceren, hou ik ook rekening met de vet over mager regel. Met terpentijn of terpentine maak je de verf magerder, met olie wordt de verf vetter.

Glaceerlaag mager maken

Ik gebruik een stevig varkensharen penseel en mix een beetje Scarlet Lake bij het glaceermedium, die ik voor de eerste laag magerder heb gemaakt met een scheutje schildermedium van Talens.

Glaceerlaag dun schilderen

De verf hou ik zeer dun, soms zie je haast geen verschil na de eerste drie lagen, maar dat is hier bij deze rode kleur over wit wel direct te zien.

Diepe schaduw van rode glaceerlaag

Voor de diepe schaduw meng ik Gebrande Omber bij de Scarlet Lake. En deze mix breng ik aan over de natte rode glaceerlaag, zodat de overgangen van diepe schaduw naar lichtere tonen soepel verlopen.

Het schilderij tussen de glaceerlagen laten drogen

Over het doge doek schilder ik een tweede dunne rode glaceerlaag, en doe hetzelfde als in de eerste sessie. Nog meer voorbeelden met glaceer lagen en van de huid glaceren.

Na het schilderen, reinig ik mijn penselen met Groene zeep.

Atelier Online schilderles

Deze video heb ik met veel plezier gemaakt. Ook in Atelier Online de samen schilderen sessies vertel ik over de schildertechnieken, het materiaal of andere schilderles kennis. Meer online schilderlessen.

Andere video’s uit de video serie: ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Leave a Reply