Video 4 Koude kleur over warm schilderen

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Dit is Video 4 Koude kleur, waarin ik ga ophogen met lichtblauw en een grijze glaceerlaag schilder over de warme rode kleur.

Video 4 Koude glaceerlaag schilderen

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Koude kleur schilderen

De warme kleur van de rode glaceerlagen ga ik nu dempen met een koude kleur. De Oude Meesters schilderden warm over koud en dan weer warm enz. De maakten daarmee intensere kleur effecten in het gelaagd schilderen. (een artikel over koude en warme kleuren staat op mijn ”to do’ lijstje 🙂

Met lichtblauw ophogen

Voor de kleur lichtblauw meng ik Ultramarijn met Titaanwit en voeg er een beetje glaceermedium aan toe. Hiermee bouw ik een dikkere laag textuur op de lichtste plekken van het kledingstuk; het ophogen met lichtblauw.

Het schilderij nu laten drogen

Velatura schilderen

Hierna schilder ik heel dun een mix van Koud Grijs en Titaanwit, verdund met het glaceermedium. Met een zacht penseel schilder ik deze Velatura. Deze melkachtige, half transparante glaceerlaag, waarmee ik de kleur als de toon aanpas.

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters’

Ook op YouTube staat de playlist met video’s uit de serie ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters in hun schildertechniek en nog meer video schilderlessen.

Comments are closed