Now Reading
Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Dit is Video 4 Koude kleur, waarin ik ga ophogen met lichtblauw en een grijze glaceerlaag schilder over de warme rode kleur.

 

 

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

 

Koude kleur schilderen

De warme kleur van de rode glaceerlagen ga ik nu dempen met een koude kleur. De Oude Meesters schilderden warm over koud en dan weer warm enz. Ze maakten daarmee intensere kleur effecten in het gelaagd schilderen. (een artikel over koude en warme kleuren staat op mijn ”to do’ lijstje 🙂

Ella Looise | Schilderijen

 

Met lichtblauw ophogen

Voor de kleur lichtblauw meng ik Ultramarijn met Titaanwit en voeg er een beetje glaceermedium aan toe. Hiermee bouw ik een dikkere laag textuur op de lichtste plekken van het kledingstuk; het ophogen met lichtblauw. Het schilderij nu laten drogen

 

Velatura schilderen

Hierna schilder ik heel dun een mix van Koud Grijs en Titaanwit, verdund met het glaceermedium. Met een zacht penseel schilder ik deze Velatura. Velatura is een melkachtige, half transparante glaceerlaag. Waarmee ik de kleur en toon van het kledingstuk aanpas.

Portret van het Meisje glaceerlagen aanbrengen

 Laatste blogs en schildertips

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: Hoe Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel