Online Atelier | Online Schilderlessen & Schildercursussen | Video 4 Koude kleur over warm schilderen

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Dit is Video 4 Koude kleur, waarin ik ga ophogen met lichtblauw en een grijze glaceerlaag schilder over de warme rode kleur.

Video 4 Koude glaceerlaag schilderen

Video 4 Koude kleur over warme kleur schilderen

Koude kleur schilderen

De warme kleur van de rode glaceerlagen ga ik nu dempen met een koude kleur. De Oude Meesters schilderden warm over koud en dan weer warm enz. De maakten daarmee intensere kleur effecten in het gelaagd schilderen. (een artikel over koude en warme kleuren staat op mijn ”to do’ lijstje 🙂
Kijk hier voor de video serie schilderlessen: leren schilderen als de Oude Meesters en meer schildertechnieken. Bovendien met de online schildercursus Portret van het Meisje schilderen.

Met lichtblauw ophogen

Voor de kleur lichtblauw meng ik Ultramarijn met Titaanwit en voeg er een beetje glaceermedium aan toe. Hiermee bouw ik een dikkere laag textuur op de lichtste plekken van het kledingstuk; het ophogen met lichtblauw.

Het schilderij nu laten drogen

Velatura schilderen

Hierna schilder ik heel dun een mix van Koud Grijs en Titaanwit, verdund met het glaceermedium. Met een zacht penseel schilder ik deze Velatura. Deze melkachtige, half transparante glaceerlaag, waarmee ik de kleur als de toon aanpas.

Na het schilderen reinig ik mijn olieverf penselen met Groene zeep

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: Hoe Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Ook op YouTube staat op mijn kanaal de playlist met video’s uit de serie ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters in hun schildertechniek.

Deze video heb ik met veel plezier gemaakt. Ook in Online Atelier ‘de samen schilderen sessies‘ vertel ik over schildertechnieken, het materiaal of andere schilderles weetjes.

Leave a Reply