Now Reading
Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

In Video 5 Ophogen Wit. Ik schilder op de lichtste plekken met Titaanwit, puur uit de tube, in de japon van Cornelia Craen van Haeften’.

  

Video 5 Ophogen Wit met puur Titaanwit

 

Op de lichtste plekken zet ik de de kleur Titaanwit onverdund, en royaal neer, hierdoor komt er meer reliëf in de japon, waar ik nog gebruik van ga maken in een volgende video.

 

Titaanwit

Ik schilder hier met Titaanwit. Het is een dekkend lichtecht wit. Het is het meest verkochte wit en wordt gebruikt als vervanger voor het giftige loodwit. Wil je graag zelf je verf maken?

 

Titaanwit met lijnolie of saffloerolie

 

Titaanwit met lijnolie

Naast de gebruikte pigmenten, zorgt het bindmiddel voor belangrijke eigenschappen. Lijnolie heeft door de eeuwen heen bewezen de beste combinatie van eigenschappen te hebben. Omdat lijnolie na verloop van tijd iets vergeelt, wordt met name voor de witte verf de lijnolie ook wel vervangen door saffloerolie.

Titaanwit met saffloerolie

Titaanwit met saffloerolie vergeelt minder, maar heeft ook nadelen: de doordroging is nog langzamer dan met lijnolie. Saffloerolie is daarom minder geschikt voor pasteus gebruik. Ik schilder er niet mee in de onderlagen. Saffloerolie zit in de kleur Titaanwit 105.

 

See Also

Online schilderles Samen schildersessies, portret leren schilderen

Penselen reinigen

Na het schilderen maak ik de penselen schoon met zachte zeep. Deze video heb ik met veel plezier gemaakt in de lockdown.

Tip: De ‘samen schilderen sessies schilderlessen, waarbij ik mee schilder. Ook staat de 2e camera op mijn ezel gericht en vertel ik over het schildermateriaal en de schildertechnieken die ik gebruik.

 

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: Hoe Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

 

Wil je ook leren schilderen als de Oude Meesters? Dat is mogelijk met deze online Portret schildercursus

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top