Video 5 Ophogen Wit, schilderlessen uit de video serie 'schilderen als de Oude Meesters

Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

In Video 5 Ophogen Wit. Ik schilder op de lichtste plekken met Titaanwit, puur uit de tube, in de japon van Cornelia Craen van Haeften’.

Video 5 Ophogen Wit, een schilderles uit de video serie 'schilderen als de Oude Meesters'

Video 5 Ophogen Wit met puur Titaanwit

Op de lichtste plekken zet ik de de kleur Titaanwit onverdund, en royaal neer, hierdoor komt er meer reliëf in de japon, waar ik nog gebruik van ga maken in een latere video.

Op YouTube staat op mijn kanaal in de playlist de video’s van ‘Witte kleding schilderen’ met de schildertechniek van de Oude Meesters.

Titaanwit

Ik schilder hier met Titaanwit. Het is een dekkend lichtecht wit. Het is het meest verkochte wit en wordt gebruikt als vervanger voor het giftige loodwit. Wil je zelf je olieverf maken?

Titaanwit met lijnolie of saffloerolie

Titaanwit met lijnolie

Naast de gebruikte pigmenten, zorgt het bindmiddel voor belangrijke eigenschappen. Lijnolie heeft door de eeuwen heen bewezen de beste combinatie van eigenschappen te hebben. Omdat lijnolie na verloop van tijd iets vergeelt, wordt met name voor de witte verf de lijnolie ook wel vervangen door saffloerolie.

Titaanwit met saffloerolie

Titaanwit met saffloerolie vergeelt minder, maar heeft ook nadelen: de doordroging is nog langzamer dan met lijnolie. Saffloerolie is daarom minder geschikt voor pasteus gebruik. Ik schilder er niet mee in de onderlagen. Saffloerolie zit in de kleur Titaanwit 105.

Penselen reinigen

Na het schilderen maak ik de penselen schoon met zachte zeep. Deze video heb ik met veel plezier gemaakt in de lockdown.

Online Atelier

Samen schilderen sessies, schilderles

In de Online Atelier; ‘samen schilderen sessies‘ schilderlessen schilder ik mee. Bovendien staat de camera op mijn ezel gericht, en vertel ik over het schildermateriaal, dat ik gebruik.

Online schildercursus

Wil je meer leren over de Oude Meesters schildertechnieken, zoals deze Witte kleding? Hier zijn de video series met schilderlessen Portret van het Meisje, waarbij Oude Meesters schildertechnieken zijn te leren. Bovendien is er de online schildercursus te vinden.

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: Hoe Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel