Now Reading
Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

In Video 5 Schilderles Ophogen Wit. Ik schilder op de lichtste plekken met Titaanwit, puur uit de tube, in de japon van Cornelia Craen van Haeften’.

Wil je meer leren over Hoe met olieverf schilderen, volg dan deze link.

 

Video 5 Schilderles ‘Ophogen Wit’ met puur Titaanwit

 

Op de lichtste plekken zet ik de de kleur Titaanwit onverdund, en royaal neer, hierdoor komt er meer reliëf in de japon, waar ik nog gebruik van ga maken in een volgende video.

 

Titaanwit

Ik schilder hier met Titaanwit. Het is een dekkend lichtecht wit. Het is het meest verkochte wit en wordt gebruikt als vervanger voor het giftige loodwit. Wil je graag zelf je verf maken?

 

Titaanwit met lijnolie of saffloerolie

 

Titaanwit met lijnolie

Naast de gebruikte pigmenten, zorgt het bindmiddel voor belangrijke eigenschappen. Lijnolie heeft door de eeuwen heen bewezen de beste combinatie van eigenschappen te hebben. Omdat lijnolie na verloop van tijd iets vergeelt, wordt met name voor de witte verf de lijnolie ook wel vervangen door saffloerolie. Laatste blogs en schildertips.

Titaanwit met saffloerolie

Titaanwit met saffloerolie vergeelt minder, maar heeft ook nadelen: de doordroging is nog langzamer dan met lijnolie. Saffloerolie is daarom minder geschikt voor pasteus gebruik. Ik schilder er niet mee in de onderlagen. Saffloerolie zit in de kleur Titaanwit 105.

 

Penselen reinigen

Na het schilderen maak ik de penselen schoon met zachte zeep. Deze video heb ik met veel plezier gemaakt in de lockdown periode.

 

 

 

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: Hoe Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel