Video 5 Ophogen Wit, schilderlessen uit de video serie 'schilderen als de Oude Meesters

Video 5 Ophogen Wit in de Japon van Cornelia Craen van H

In Video 5 Ophogen Wit. Ik schilder op de lichtste plekken met Titaanwit, puur uit de tube, in de japon van Cornelia Craen van Haeften’.

Video 5 Ophogen Wit, een schilderles uit de video serie 'schilderen als de Oude Meesters'

Video 5 Ophogen Wit met puur Titaanwit

Op de lichtste plekken zet ik de de kleur Titaanwit onverdund, en royaal neer, hierdoor komt er meer reliëf in de japon, waar ik nog gebruik van ga maken in een latere video.

Op YouTube staat de playlist ook met de video’s van ‘Witte Kleding schilderen’ met de schildertechniek van de Oude Meesters en nog meer video schilderlessen.

Titaanwit

Ik schilder hier met Titaanwit. Het is een dekkend lichtecht wit. Het is het meest verkochte wit en wordt gebruikt als vervanger voor het giftige loodwit.

Titaanwit met lijnolie of saffloerolie

Titaanwit met lijnolie

Naast de gebruikte pigmenten, zorgt het bindmiddel voor belangrijke eigenschappen. Lijnolie heeft door de eeuwen heen bewezen de beste combinatie van eigenschappen te hebben. Omdat lijnolie na verloop van tijd iets vergeelt, wordt met name voor de witte verf de lijnolie ook wel vervangen door saffloerolie.

Titaanwit met saffloerolie

Titaanwit met saffloerolie vergeelt minder, maar heeft ook nadelen: de doordroging is nog langzamer dan met lijnolie. Saffloerolie is daarom minder geschikt voor pasteus gebruik. Ik schilder er niet mee in de onderlagen. Saffloerolie zit in de kleur Titaanwit 105.

Nog meer video’s uit de schilderlessen serie: ‘Witte Kleding schilderen als de Oude Meesters’

Comments are closed