Now Reading
Video De Zaaier schilderen deel 2 naar Van Gogh

Video De Zaaier schilderen deel 2 naar Van Gogh

Video De Zaaier (naar Van Gogh) schilderen deel 2, is een compilatie van momenten, dat ik tijdens het schilderen de camera heb aangezet. Voor dit schilderij liet ik me beïnvloeden door Van Gogh. Hij schilderde zijn ‘De Zaaier’ naar een andere kunstenaar, naar Millet Het schilderproces van de Zaaier.

 

 

Schilderij en schilderles De Zaaier (naar Van Gogh) is gepubliceerd in Atelier magazine

 

 

Video de Zaaier schilderen

 

 

Het Van Gogh museum schrijft: Zaaiers hielden Van Gogh zijn hele kunstenaarsleven bezig. In totaal maakte hij meer dan dertig tekeningen en schilderijen met hetzelfde thema. Deze zaaier schilderde hij in het najaar van 1888. Van Gogh werkte in die tijd samen met Paul Gauguin (1848-1903). Die vond dat hij minder naar de werkelijkheid moest werken, en meer uit zijn verbeelding.

Tip: Hoe leren tekenen en schilderen, een schilderles

 

Verfkleuren De Zaaier

Van Gogh gebruikte hier kleuren die emotie en hartstocht moesten uitdrukken. Hij gaf de hoofdrol aan het groengeel van de lucht en het paars van het veld. De hel gele zon lijkt wel een stralenkrans, die van de zaaier een heilige maakt.

Op de schilderles Korenveld met Kraaien (naar Van Gogh)

See Also

Kleur Paars mengen 🎨Kleuren mengen

Verftubes

Van Gogh schilderde plein air met verftubes.

Het Van Gogh museum te Amsterdam schrijft: Van Gogh at geen (gele) verf om gelukkig te worden, integendeel. Tijdens zijn periode in de psychiatrische inrichting in Saint-Rémy schreef hij in een brief aan Theo: ‘Het schijnt dat ik vuil van de grond opraap en opeet, hoewel mijn herinneringen aan die slechte momenten vaag zijn’.

Uit de notities van dokter Peyron, die hem behandelde, bleek Vincent zichzelf te willen vergiftigen door verf te eten en terpentijn te drinken. Tijdens zijn aanvallen mocht hij daarom waarschijnlijk niet in zijn atelier komen.

Video Portret van de Zaaier schilderen deel 1

De schoen van De Zaaier schilderen met paletmes

 

View Comment (1)

    Leave a Reply

    © 2024 All Rights Reserved
    Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
    Ingeschreven Kamer van Koophandel