Now Reading
Een video fragment van het schilderen aan een portret van Koos

Een video fragment van het schilderen aan een portret van Koos

Een video fragment van het schilderen aan een portret van Koos. Een ander video fragment van Dide is hier te vinden. Het schilderij in olieverf heb ik gemaakt kort voordat hij was gestopt met roken. In zijn karakteristieke houding met zijn favoriete pakje shag een peukje rollen. En hier staat in storytelling het beeldverhaal achter het schilderij van Portret van Koos. Eveneens  heb ik dit portret geschilderd van Koos.

 

Een video fragment van het schilderen aan een portret van Koos

 

 

Rijksstudio van het Rijksmuseum

 


Het Rijksmuseum heeft 125.000 objecten uit de collectie in hoge resolutie op zijn website gezet. De afbeeldingen zijn rechtenvrij te downloaden en door iedereen gratis en naar eigen inzicht te gebruiken, aldus het museum.
Je kunt met zelfgekozen afbeeldingen of details een reproductie (laten) maken, een iPad hoes printen, een bank bekleden of een scooter of auto beplakken, dit zijn enkele ideeën die het Rijksmuseum zelf aandraagt. Daarom ook de naam, Rijksstudio, zodat iedereen ‘een eigen studio kan maken’.
In de Rijksstudio van het Rijksmuseum heb ik voor dit schilderij Bont en Kant een kant patroon gezocht voor mijn blouse. Eveneens heb ik in een collectie Handen aangemaakt: handig 🙂

 

Handen schilderen

 

In de online samen schilderen sessies heb ik het handen schilderen uitgelegd in een schilderles. Met grote vormen wordt de hand eerst met houtskool neergezet. Vervolgens met kleur de toon schilderen.   

See Also
Portret van Clairy Polak schilderij in de Oude Meesters schildertechniek

Tip: Portret van Han Prins, een schilderles over toon schilderen met kleur en beweging

En wil je leren schilderen als Rembrandt, de Oude Meesters? Check dan deze online portret schildercursus

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

    Leave a Reply

    © 2021 All Rights Reserved
    Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
    Ingeschreven Kamer van Koophandel

    Scroll To Top