Now Reading
Vosje geschilderd die in de koelkast ligt voor taxidermie

Vosje geschilderd die in de koelkast ligt voor taxidermie

Stillevens. Vosje, olieverf schilderij
Lamp jachttafereel geschilderd
View Gallery

Vosje geschilderd. In mijn koelkast ligt een vosje gereed om te prepareren. Voor de taxidermie is het belangrijk dat de dieren niet bederven en daarom snel geprepareerd moeten worden. Gisteren dit vosje van een jager ontvangen en vandaag ga ik het opzetten. En omdat ik de opleiding taxidermie met succes heb afgerond, ga ik een aantal dieren schilderen.

Prepareren

Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Iemand die dit doet noemt men een preparateur. Het is een vrij beroep, maar wel zijn er strikte regels, waar je je aan moet houden. Je mag niet zomaar elk dier opzetten!

Bont en Kant schilderij, een schilderles

Het schilderij: ‘Vosje geschilderd’ heb ik met olieverf geschilderd.

Taxidermie

Opzetten is een conserveringstechniek. Om de vos te conserveren gebruik ik looistof van Bouten, De vos vil ik met een scalpel en zijn huid looi ik met een conservering middel L 8. Vervolgens wikkel ik het basis lichaam met houtwol, die dezelfde vorm als het echte lichaam krijgt.

De ogen van de vos

Voor de ogen gebruik ik glazen ogen. Deze vos heb ik gebruikt ik voor een lamp project, die hier te zien is: Vossenlamp met geschilderd jachttafereel.

See Also

Stilleven van Hond en Kan, een olieverf schilderij

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2024 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel