Now Reading
Welke apps voor schilderen op je iPad

Welke apps voor schilderen op je iPad

Tekenen en schilderen op je iPad: het is een feest.
En ja, met een iPad mis ik de dierbare sensaties van geur, en het krassen van het potlood op het papier. Maar er staat veel tegenover: in één seconde maak ik een heel vlak groen en als het me niet bevalt verander ik het weer in één seconde in blauw. Foutjes kunnen gemaakt en hersteld en je kunt er onderweg lustig op los experimenteren. Kunst wordt daarmee maakbaar op een heel nieuw en voelbaar niveau.

De artistieke apps die je kunt downloaden zijn waanzinnig en maken het eenvoudig om van pen en  papier naar een digitale omgeving over te stappen. Dit portret heb ik ook op de iPad gemaakt.

Deze peren schilderde ik met de app ‘Inspire Pro’, die sinds zijn update dit jaar een absolute aanrader is!

Welke apps voor schilderen op je iPad

Deze peren heb ik met de schilder app Inspire Pro geschilderd, gepubliceerd in Atelier magazine 166

Op de online schilderles heb ik dit stilleven nog een keer uitgelegd 🙂

 

Inspire Pro

Deze populaire app bootst het schilderen op doek realistisch na. Je kunt met een leeg doek beginnen, of een foto importeren en erop schilderen. Een fijne feature is de mogelijkheid om iedere kwast helemaal te draaien, zodat je ook vanuit andere hoeken aan de slag kunt. Dit vereist wel wat oefening. Deze app geeft met gebruik van een stylus het beste resultaat. De app is gratis. Voor het bedrag van 2,69 euro koop je meer mogelijkheden.

 

Paper(byFiftyThree)

Paper is een basic app die de Apple Design Award 2012 heeft gewonnen. Ingewikkelde instellingen kom je niet tegen. Ook het aantal beschikbare kleuren is beperkt. Dit heeft zijn voordeel dat de app erg eenvoudig in gebruik is. In de app kun je verschillende notitieboekjes aanmaken, waardoor je je ideeën overzichtelijk kan opslaan. Paper(byFiftyThree) is gratis, maar bevat dan alleen mogelijkheden om te schetsen. Met de in-app koop je voor 5,99 euro allerlei extra opties, waar je zelfs portretten mee kan schilderen! (zie Atelier 164, Digitaal Tekenen).

 

Art Set

Art Set is een app die je een digitale realistische versie van een teken- en schilderset geeft voor 79 eurocent. Deze set bevat pennen, potloden, kwasten, markeerstiften en andere tools. De app registreert hoe hard je op het scherm duwt. Hierdoor kun je net als in het echt door harder of zachter op bijvoorbeeld een kwast te duwen de dikheid van de verf bepalen. Eigen foto’s kunnen worden geïmporteerd.

 

Procreate

De winnaar van de Apple Design Award 2013. Hij heeft een overzichtelijke interface met professionele teken-, en schilder mogelijkheden met veel controle over je kwasten. In zes menu’s kun je ze in dikte, type materiaal, spreiding etc. aanpassen en daarmee een hoge mate van precisie geven. Alle kleuren in de app kun je zelf maken. Deze app werkt geweldig in combinatie met een stylus. Het is ook een eenvoudig te gebruiken app voor doodlers.

 

See Also
Olieverf penselen reinigen, video

ArtRage

Een professionele app die je laat schilderen op een realistisch canvas. Hij biedt een volle gereedschapskist, gevuld met schilder tools, en de mogelijkheid te experimenteren met kleurmengsels en texturen. Met de video opname knop kun je het hele teken-, en schilderproces opnemen en ook exporteren naar email of iTunes! Ook deze app is voor mij een favoriet op de iPad.

 

Brushes 3

De app waar David Hockney mee schildert op zijn iPad. Een mooi, makkelijk programma met ook de mogelijkheid voor foto import. Dezelfde app werkt ook op je iPhone. Dat is handig voor als je onderweg, zonder je iPad in je tas, verder wilt schilderen! Het ontstaan van een schilderij kan bovendien ook als video worden afgespeeld. Jammer is het dat je die sinds de update niet meer kunt exporteren.

 

Sketchbook Pro

Dé professionele app voor schetsen en tekenen met zijn mooie intuïtieve interface! Veel mogelijkheden en zeer gebruiksvriendelijk. Een scala aan gereedschappen, zoals potloden, stiften, penselen en airbrush. Zelfs het schrijven of typen van tekst is mogelijk. Je kunt in meerdere lagen werken en door integratie met iCloud de schetsen automatisch uitwisselen tussen de verschillende apparaten waar Sketchbook op is geïnstalleerd. Ook exporteren naar Photoshop voor bewerking op de computer.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 All Rights Reserved
Ella Looise | Atelier #Haarlem | Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel

Scroll To Top