Winterse landschappen schilderen op schilderles met acryl

Op schilderles schilderen Mairianne en Mirjam schilderen winterse landschappen met acryl in een techniek, waarbij de kleurvlakken eerst grof worden neergezet. Daarna komen de winterse kleuren er laag over laag overheen.

Winterse landschappen
Winterse landschappen

De winterse landschappen schilderen op schilderles met acrylverf

Acrylverf

Deze winterse landschappen zijn met acryl geschilderd. Acrylverf is een verf op waterbasis, een vrijwel geurloze verf die een korte droogtijd heeft. Je kunt vrij snel laag over laag schilderen. Deze techniek gebruik ik vaak bij olieverf schilderen.
Acrylverf is niet duur in aanschaf en niet belastend voor het milieu en hecht op bijna iedere ondergrond zoals schildersdoek, canvasboard, hout, steen enz. Ook kun je effecten of meer structuur bereiken, door hulpmiddelen, zoals zand, stof, etc. aan de acrylverf toe te voegen.

Winterse landschappen schilderles

Gratis schilderlessen

Gratis video schilderlessen

Regelmatig publiceer ik gratis schilderlessen, waarbij ik tekst en uitleg geef hoe een schilderij tot stand is gekomen.

Oude Meesters schildertechnieken

De laatste jaren maak ik veel video schilderlessen, zoals bijvoorbeeld ‘hoe Witte kleding schilderen als de Oude Meesters‘, met de schildertechnieken van de Oude Meesters als onderwerp.

Online Atelier

Live online schilderlessen

Sinds de lockdown en ik geen schilderlessen op het atelier kan geven, organiseer ik live online schilderlessen aan iedereen.

Leave a Reply

© 2021 alle rechten voorbehouden
Ella Looise | atelier #Haarlem  
Koel51
Ingeschreven Kamer van Koophandel